Nedtrykt sælunge efterladt på strand

sælunge

Det er efterhånden ikke et sjældent syn, at man kan se sæler ligge i store grupper ved de danske kyster. Her ligger de ofte og nyder solen. Tirsdag aften er en sælunge dog tilsyneladende blevet væk fra sin mor.

Hvis man bevæger sig nær de danske strande og kyster i sommermånederne, kan man ofte støde på store grupper af sæler, der ligger og gør sig til.

Det er dog ikke altid, at flokkene forbliver intakte. Blandt andet lå en sælunge på en strand her til aften.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Sælungen spejder ud i horisonten – måske efter sin mor.

Tirsdag aften er der i nemlig spottet en enlig sælunge på stranden i Blokhus, der ser ud til at have mistet sin mor.

“Sælunger ligger i juni-juli ofte alene på kysten, fordi de midlertidigt er blevet væk fra deres mor,” forklarer Dyrenes Beskyttelse på deres hjemmeside.

Selvom kalenderen snart siger september, kan det muligvis være svaret på, hvorfor sælen ser ensom ud.

Ifølge samme medie, er der dog ikke nødvendigvis grund til bekymring.

“Mor og unge finder dog oftest hinanden igen, hvis de ikke forstyrres af mennesker,” uddyber organisationen om sælunge-fænomenet.

Flere forskellige arter

I Danmark findes hovedsageligt to sælarter – det er spættet sæl og gråsæl.

Spættet sæl, som er den mest almindelige, findes langs hele den danske kyst, især i områder som Vadehavet, Limfjorden og Kattegat. Denne sælart kan veje op til 130 kg og blive omkring 1,85 meter lang – dog ikke, hvis det er en sælunge.

Spættet sæl har et karakteristisk plettet mønster på huden, som gør den let genkendelig.

Gråsælen er mindre almindelig, men bestandene er voksende. Denne art er mest udbredt i den nordlige del af Kattegat og Østersøen.

Gråsælen kan veje op til 300 kg og blive omkring 2,5 meter lang. Den er kendt for sin lange, lige snude og kraftige bygning.

Samme dag, havde en mand i en jolle begivet sig ud i salens vante omgivelser. Her blev han stukket af en hveps, hvorefter han var nødt til at ringe 112.