Allerede fredag var Justitsministeriet ude med en presesmeddelelse, som vedrører tilskadekommende politibetjente i forbindelse med afviklingen af større fodboldkampe i Danmark.
Efter weekendens optøjer, i forbindelse med den længe ventede derby kamp, så var det umiddelbart god timing for deres udmelding.
Den hårde type af fodboldfans gjorde i hvert fald deres til at skrue mere op for sikkerheden, fremfor at nyde den flotte kulisse, som oftest kan opleves til danmarks største fodboldkamp.
Det fik en større mængde voldsparate individer gjort helt klart da man både før, under og efter kampen oplevede den voldsomme adfærd.
Den voldsomme adfærd skete ovenikøbet på et tatpækket stadion, hvor familier og børn risikere at komme til skade i forbindelse med deres opførsel.
Det betyder nu, at vi io stedet for at snakke om fodboldkampen, og det positive ved, at de mange tusinde mennesker godt kan nyde fodboldkampen fredeligt, skiftede fokus i sådan grad, at snakken nu går på at straffe de almindelige fodboldfans.
Den første konsekvens er allerede blevet meldt ud. Derbykampe vil blive uden udebanetilskuere, som minimum for denne sæson.
Nu kommer Justitsministeren med endnu en udmelding, som ikke nødvendigvis har gang på jord, men som viser, at tålmodigheden er opbrugt. Der skal ske noget nyt og der skal ske noget drastisk.
Peter Hummelgaard vil have gjort hooliganregisteret offentligt tilgængeligt.
Det skal altså være muligt for blandt andre arbejdsgivere, familier og enkeltpersoner at kunne kigge i hooliganregisteret. På den måde skal det altså være mere tilgængeligt at kunne se, hvem der har deltaget i den slags.
Sådan lyder det fra Justitsminister Peter Hummelgaard (S).
“Jeg har bedt Justitsministeriet – og det kan sagtens være, at det er en juridisk blindgyde – om at undersøge, om man kan gøre hooliganregistre offentligt tilgængelige. Så folk, der render rundt i deres fritid og bruger fodbold som kulisse for deres voldsparathed kan blive udskammet offentligt af deres familier og arbejdsgiver, så de ved, det har større konsekvenser”, siger Peter Hummelgaard i et interview med DR.
Både FC København, Brøndby og de to klubbers respektive fanklubber har taget kraftig afstand fra urolighederne, der fandt sted på Brøndby Stadion søndag middag.
Begge klubber accepterer desuden straffen, og FC København byder også idéen om at indføre ansigtsgodkendelse på samtlige stadioner velkommen.
I Brøndby bruger man allerede ansigtsgenkendelse i sit sikkerhedsarbejde, hvor FCK er kendt for at benytte sig af awaysystemet så alle medrejsende fans er registrerede.