30. okt. 2021 - 21:44

Når et barn får kræft, går tiden i stå – læs lille Eddies historie herEddie var som alle andre 17 måneder gamle børn – glad, livlig og sulten på livet, men pludseligt gik alt den modsatte vej.
Eddie blev mere og mere syg og hverken Eddies egen læge eller lægevagten som blev ved med at sende Eddie hjem med beskeden om at det bare var en virus havde set hvad der egentlig gjorde den lille dreng så syg.
Eddie blev af egen læges afløser indlagt akut med ambulance onsdag d. 18. September 2019, hvor 19 læger og sygeplejersker på Rigshospitalet stod klar til at tage i mod ham.

Eddie i kunstigt koma kort efter hans indlæggelse

På Rigshospitalet stod der 19 læger og sygeplejersker klar til at tage imod Eddie, hvor han hurtigt fik både blod og trombocytter for derefter at blive lagt i kunstigt koma, hvor han lå i en uge.
Først på 3. dagen fik Eddies mor hans diagnose, nemlig leukæmi.
Eddies knoglemarv kunne ikke bruges de første tre gange, de prøvede at tage den. Så da han vågnede fra koma var han forandret. Han var en lille dreng der stirrede tomt ud i luften, ikke kunne gå, sidde eller lege, han græd og græd og over de næste mange uger svulmende han voldsomt op pga prednisolone og efter 43 intense dage med masser af kemo, kom Eddie og hans familie hjem.

Eddie hævet op pga. medicineringen

Efter at Eddie kom hjem, har han været igennem en del indlæggelser, både planlagte og akutte, både pga. at Eddie op til flere gange har haft Sepsis chok når han fik feber, hvor han også har været indlagt på semi intensiv flere gange.
I december 2020 fik Eddie desværre en blodprop og Eddies mor har måtte stikke ham med blodfortyndende medicin hver dag siden blodproppen.

Indlæggelse forløb er trættende og hårdt

Eddie er nu færdig behandlet efter mere end 150 gange kemo og 41 blodtransfusioner, men skal stadig stikkes (hvor længe vides ikke)
Eddie har i hele sit sygdoms forløb været isoleret og har mistet kontakten til en del familie og venner, efter
Eddie som i dag er 3,5 år, bor til dagligt sammen med sin storesøster Lizette på 16 år og sin mor i Høje Taastrup.

Eddies sidste kemo – seje dreng

Til dagligt går Eddie i Sivhuset i Farum som er et børnehus/ institution for børn med nedsat immunforsvar og deres familier.
En institution som der bør være flere af i landet.

Eddie i bedring efter kræftforløb
Perler som Eddie har fået for hver gang han har været i behandling med kemo osv.