07. apr. 2022 - 14:22

Mystisk politiaktion: Teenagere lod sig hverve af nynazistisk terrorgruppeTo teenagedrenge på henholdsvis 15 og 16 år står sigtet for at have ladet sig hverve og lade andre hverve til terror.

Det er kommet frem i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, beretter B.T torsdag eftermiddag.

Ifølge sigtelsen er det den 15-årige dreng, som har ladet sig hverve af Feuerkrieg Division, som ifølge anklagemyndigheden er en terrororganisation, og efterfølgende har hvervet den 16-årige, beretter mediet.

De to drenge er begge sigtet efter paragraf 114c, som drejer sig om at lade sig hverve eller at hverve en eller flere personer til at begå eller fremme terrorhandlinger.

Feuerkrieg Division er en nynazistisk og højreekstremistisk gruppe, som den 15-årige skulle have ladet sig hverve af i december 2021 til at begå handlinger på vegne af gruppen. Han skulle blandt andet have udfyldt et ansøgningsskema, hvor han har angivet, at han har våbenkendskab.

Samme ansøgningsskema har den 16-årige også udfyldt og indsendt, hvor han også har angivet at have våbenkendskab, ifølge sigtelsen.

Den 15-årige er også sigtet for at have sendt links til en digital mappe, som blandt andet indeholdt bombemanualer i løbet af januar og februar måned i år.

Begge drenge nægter sig skyldige.

Mystisk politiaktion

Grundlovsforhøret kommer efter, at politiet torsdag morgen var til stede på Ingesvej i Høng, hvor de arbejdede omkring en villa på stedet.

Det oplyste Midt- og Vestsjællands Politi til Presse-fotos.dk.

– Jeg kan bekræfte, at vi er til stede derude, udtalte Charlotte Tornquist, som er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet holdt dog kortene tæt ind til kroppen, hvad angår årsagen til deres tilstedeværelse på stedet.

– Det kan jeg ikke sige noget om. Men jeg kan som en lille servicemeddelelse fortælle, at de omkringboende ikke skal være bekymret, det er ikke farligt for naboerne, sagde Charlotte Tornquist, da hun bliver spurgt om årsagen til, at man er rykket ud til adressen.

Villavejen var afspærret grundet politiets arbejde på stedet.