29. okt. 2021 - 16:33

Mystisk grå varebil på spil igen? 14-årige Rasmus blev forfulgt i Nordvest-kvarteret – Politiet mener, der er tale om misforståelse14-årige Rasmus Bendtsen med sin far Sten Bendtsen

De seneste uger har flere medier beskrevet, hvordan en mystisk grå varevogn har forfulgt børn og unge kvinder i Tingbjerg og Brønshøj i Københavns-området. 

Der bliver ligeledes skrevet heftigt på lokale facebook-grupper i områderne, hvor folk melder, at de har set varevognen. Imens skriver andre at varevognen slet ikke findes, og at det er det pure opspind. 

Annonce

Men nu skal den grå varevogn altså have været på spil igen. 

Københavns Politi bekræfter overfor presse-fotos.dk anmeldelsen af episoden, men “politiet vurderer, at der i flere tilfælde er tale om legale situationer, der er blevet misforstået.”

Torsdag aften kort efter klokken 20, var 14-årige Rasmus Bendtsen var på vej hjem fra fodbold i Nordvestkvarteret i København. 

“Jeg går ned ad Mågevej, og da jeg så skal dreje til højre, så ser jeg, at der holder en varevogn i indkørslen til en gård længere nede ad vejen,” siger 14-årige Rasmus. 

Besked fra Grøndalsvængets Skole hvor 14-årige Rasmus Bendtsen er elev

Rasmus får straks øje på den grå varevogn, der holder med lys på.

Annonce

Men han fortsætter stille og roligt nedad vejen.

“Jeg havde hørt om den, så da jeg ser den, så tænker jeg, at det nok er den,” siger Rasmus, der fortæller, at han var bange. 

Men han er samtidig også i tvivl, om det bare er en almindelig billist, som skal ind i gården. 

Men da Rasmus kommer tættere på den grå varevogn, begynder den at bakke bagud og ind i gården. Som om at den gemmer sig.

Annonce

“Jeg tænker, at det er fordi, de ikke vil have, at jeg skal se deres ansigter.”

Det er på det her tidspunkt, at han beslutter sig for at gå nedad en sidegade og væk fra varevognen. 

“Efter jeg er gået nedad sidegaden, så stopper jeg op i nogle sekunder, fordi jeg vil se, om bilen er kørt ind i gården. Men da jeg vender mig om, så kan jeg se, at varevognen kører.”

Rasmus blev nu for alvor bange og begyndte at løbe hjem.

“Da jeg så kommer hen til den gade, hvor jeg bor, holder den nede for enden af vejen, og så kommer jeg op og kigger ud af vinduet og så er de væk.”

Besked fra Grøndalsvængets Skole hvor 14-årige Rasmus Bendtsen er elev

Sagen med 14-årige Rasmus kommer i kølvandet på andre episoder, hvor personer angiveligt er blevet forfulgt af en grå varevogn. 

Blandet andet skal en mindreårig dreng være blevet forfulgt af flere omgange af en grå varevogn. Moren til drengen skrev sådan her på Facebook om episoden:

“En mørkegrå lignende www.transporter varebil med mørktonede ruder og 3skumle personer siddende i Begyndte at pege på min søn med fingrene,hvorefter at de begyndte at følge efter ham og ikke 1men hele 2 gange prøvede de at holde ind for at åbne døren og hoppe ud af bilen,for muligvis at få fat i ham, heldigvis nåede min søn og hans søskende at løbe i sikkerhed i vores opgang.”

Det er også tidligere beskrevet, hvordan ukendte gerningsmænd som har forbindelse til den grå varevogn har jagtet yngre piger i Tingbjerg. 

På facebook-tråden i en Nordvest-gruppe, der handler om 14-årige Rasmus, skriver flere om lignende oplevelser.

Københavns Politi maner til ro

Politiet skriver til Presse-fotos.dk, at “Trods øget tilstedeværelse og gennemgang af store mængder videoovervågning er der ikke spor af en varevogn, som flere gange skulle have fulgt efter børn og unge i Tingbjerg og Brønshøj.”

Politiet vurderer således, at der i flere tilfælde er tale om episoder, som er helt legale, men som er blevet misforstået.

Der mangler ganske enkelt en sammenhæng imellem episoder, skriver politiet.

“Nogle gange er der set en personbil, andre gange en varevogn. Nogle gange er der tre passagerer
i bilen, andre gange en eller to. Nogle gange er der vinket til børnene, andre gange ikke. Vi kan altså
hverken se en sammenhæng i signalement af biler, gerningsmænd eller fremgangsmåde i
henvendelserne. Vi har derfor en fornemmelse af, at det i flere tilfælde kan handle om
misforståelser,” siger vicepolitiinspektør Jesper Beuschel fra Københavns Politi.

Steen Bendtsen, Rasmus’ far er dog ikke enig med politiet.

“Det kan simpelthen ikke være rigtigt. Jeg tror ikke på, at børnene siger, at de bliver forfulgt for sjov eller for at komme på forsiden af avisen. Der er jo også masser mennesker, som skriver til mig, at de har oplevet noget lignende. Det er alvor det her,” siger Steen Bendtsen.

Selvom politiet ikke mener, at der er tale om, at varevognen kører rundt i københavns-området og kidnapper børn, så ser politiet dog på anmeldelserne med alvor.

“Jeg kan godt forstå, at det giver anledning til bekymring, når der skrives om, at nogen kører rundt med den hensigt at lokke børn ind i sin bil. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at komme til bunds i sagerne,” siger Jesper
Beuschel.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER