10. nov. 2021 - 16:08

Mystisk: ‘Buemand’ på spil i nordsjællandsk skov – “Vi frøs begge to og så tog han benene på nakken, som om han var blevet opdaget”Det var egentligt den 51-årige hundelufter Rune Westphalens kone, Lone, som først bemærkede, at der var begyndt at ske mystiske ting ved Brødemoseskoven i Frederiksværk.

Fredag havde Lone snøret skoene, taget springerspanielen Zacho i snor og skulle ud og gå i den nordsjællandske skov, som hun plejer og gør hver dag.

Men Lone nåede dårligt at komme ind i skoven, før hunden Zacho begyndte at markere, at den havde fået færten af noget. Det har Zacho ellers aldrig gjort, fortæller Lone. 

“Jeg tænker, hvad sker der dog? Så går vi ind i krattet, og så finder vi et skind fra et rådyr ligner det. Så trækker Zacho mig videre, og så går vi lidt videre, og så 50 meter derfra finder vi så hele rygraden fra et rådyr. Og tæt på fandt vi et skind mere,” forklarer Lone. 

Derefter gik Lone hjem til sin mand Rune Westphalen og fortalte om de mystiske stykker af kød i skoven. 

“Du må lige gå over og finde ud af, hvad der sker derovre,” jokede Lone til sin mand. 

Omkring klokken otte om morgenen mandag, mens det stadig var mørkt, var det så Rune Westphalens tur til at gå med Zacho i Brødemoseskoven. 

Men da Rune kom gående ned ad stien ved skoven, blev hunden meget insisterende og ville ind i skoven. 

Rune Westphalen vidste, at der var meget kronvildt i skoven på dette tidspunkt, og derfor forventede han, at det bare var et rådyr, som hunden havde fået færten af. 

Men det syn der mødte ham, havde han aldrig set komme. 

“Jeg står og spejder efter kronvildt inde i skoven, og mine øjne registrerer et eller andet, da jeg panorerer hen over skoven.” 

“Og da jeg så kigger efter, kan jeg pludseligt se, at jeg står øje til øje med en mand, som står 6 meter væk fra mig, helt camoufleret og med en bue i hænderne.” 

“Vi fryser begge to, og der går nogle sekunder. Pludseligt går det op for mig, at det er et andet menneske, jeg står og kigger på.”

“Det er simpelthen så hårrejsende og surrealistisk. Hvad fanden laver han her, tænker jeg?”

Efter få sekunder hvor manden med buen og Rune Westphalen har stået og kigget hinanden direkte i øjnene, sætter manden pludseligt i løb og stikker af i høj fart. 

“Han tager bare benene på nakken. Det er fuld spurt. Det virkede, som om han tænkte, at han var blevet opdaget, og at han skulle væk.”

Da manden var stukket af, ringede Rune Westphalen med det samme til politiet for at anmelde episoden. 

“Han havde ikke rent mel i posen, virkede det ikke som om.”

Efterfølgende har ægteparret fra Liseleje skrevet om oplevelserne i Brødemoseskoven på Facebook, og her er de blevet kontaktet af andre, som også har fundet stykker af kød forskellige steder inde i skoven. 

Brødemoseskoven er en statslig skov, som bliver benyttet af børnehaver og hundeluftere. Det er ikke tilladt at jage i skoven.ANDRE LÆSER OGSÅ