Musk vil sende fem rumfartøjer til Mars

Rigmanden Elon Musks rumselskab, SpaceX, vil sende fem ubemandede Starship-rumfartøjer til Mars om to år.

Det skriver Musk i et opslag på sit sociale medie, X, søndag.

– Hvis de alle lander sikkert, så er bemandede missioner mulige om fire år. Hvis vi støder på udfordringer, så vil bemandede missioner blive udskudt yderligere to år, skriver han.

Musk er kendt for ambitiøse udmeldinger på sit selskabs vegne. SpaceX har en strategi om, at det er ok at fejle, hvis det fører til fremskridt.

Med tiden har Musk et mål om at gøre “enhver, der ønsker at være rumrejsende, i stand til at tage til Mars”.

– På et tidspunkt vil der være tusindvis af Starships, som tager til Mars, og det vil være et storslået syn, skriver Musk.

Allerede tidligere på måneden nævnte Musk i et opslag planerne om at sende ubemandede missioner til Mars om to år.

Jorden og Mars står med faste intervaller i positioner, som gør forholdene for at gennemføre rejser til planeten mere fordelagtige end ellers.

Det var netop det, Musk henviste til, da han skrev, at de “første Starships til Mars vil blive opsendt om to år, når det næste transfervindue fra Jorden til Mars åbner”.

Hele Starship-raketsystemet består af to dele – et rumskib øverst, der ligesom hele systemet hedder Starship, og løfteraketten Super Heavy.

En kvinde er afgået ved døden som følge af et voldsomt uheld. Hun var fodgænger og blev påkørt af en varevogn. Læs historien her.