21. jul. 2022 - 8:30

Morgentrafikken lammet: Ild i lastbil skaber kæmpe kø på motorvejDer er lige nu opstået massiv kø på Amagermotorvejen efter en lastbil har været i brand – hele motorvejen bliver afspærret

Klokken 07.44 fik Københavns Vestegns Politi en anmeldelse af, at der var brand i en lastbil på Amagermotorvejen i retning mod Amager omkring Stamholmen.

”Der er ild i motorrummet på lastbilen, og så giver det en del forurening i form af diesellæk på motorvejen,” siger vagtchefen fra Vestegnens Politi til Presse-fotos.dk.

Lige nu er Amagermotorvejen i retning mod Amager delvist spærret af, men det bliver snart ændret.

”Det her bliver en langvarig indsats, og vi regner med at spærre motorvejen helt af inden længe og så lede trafikken uden om,” siger vagtchefen og tilføjer:

”Det er svært at sige, hvor lang tid det tager, fordi det handler om en lastbil – vi ved ikke lige nu, hvor nem den er at flytte. Men der går i hvert fald mere end en time.”

Som følge af branden er der allerede nu opstået massiv kø på Amagermotorvejen, og det regner politiet med kun bliver værre. Derfor anbefaler de morgenbilister at finde alternative ruter.

Der er ikke sket personskade i forbindelse med branden. Årsagen til, at der er gået ild i lastbilen, er ukendt.

OPDATERING 8.30

Politiet har nu afspærret hele Amagermotorvejen omkring området, hvor lastbilen har været i brand. Trafikken bliver afledt ved afkørsel 22 Gl. Køge Landevej. Man kan køre på igen ved 21 Avedøre Havnevej.

OPDATERING 09.20

Vestegnens Politi har nu åbnet 3. vognbane på motorvejen. Politiet anbefaler dog stadig, at man finder en anden rute.

OPDATERING 10.45:

Billeder taget fra Amagermotorvejen omkring klokken 10.45 viser, at der stadig er massiv kø. Der er ikke nogen tidshorisont over, hvornår de trafikale problemer på motorvejen skal være løst. (Se billederne nederst)