24. jan. 2024 - 11:55

Morfar dræber sine døtre og barnebarnI alt fire personer er blevet fundet død, efter en mand i 60’erne ringede til politiet og fortalte, at han havde slået sine to døtre og sit barnebarn ihjel og nu ville begå selvmord

Tirsdag morgen blev en mand 60’erne, to kvinder i 20’erne og 30’erne og en baby på under et år fundet døde i et hus i den norske by Skogbygda, der ligger i den sydlige del af landet.

Hurtigt blev det offentliggjort, at politiet arbejder med en teori om, at manden havde dræbt sine to døtre og sit barnebarn for derefter at have dræbt sig selv.

Onsdag formiddag har politiet nye detaljer i den frygtlige sag.

Norsk politi oplyser nemlig i en pressemeddelelse, at gerningsmanden selv har ringet til politiet og fortalt, hvad der var undervejs.

“Den formodede gerningsmand ringede selv til politiet og fortalte, at han havde dræbt sine to døtre og børnebørn, og at han ville tage sit eget liv. Da politiet ankom til stedet, fandt de fire døde kroppe,” står der i pressemeddelelsen fra onsdag klokken 11.00.

Selv om manden selv er død, er han stadig formelt stående som mistænkt, mens efterforskningen pågår.

“Det er selvfølgelig en meget alvorlig og utrolig trist sag. Det vigtigste for politiet nu er at gennemføre en bred og grundig efterforskning, samtidig med at vi forsøger at tage hånd om de pårørende på bedst mulig vis,” siger politiinspektør Grete Lien Metlid i pressemeddelelsen.

Da de første alarmopkald fra huset lød og en patrulje efterfølgende ankom til huset tirsdag klokken 11.29, fandt betjene de fire døde personer og et røgfyldt hus.

Der skal nu gennemføres obduktion af de afdøde, ligesom der skal gennemføres flere afhøringer, oplyser politiet.

“Vi vil derfor ikke på nuværende tidspunkt sige mere om dødsårsagen, hændelsesforløbet eller detaljer fra gerningsstedet. Vi beder om forståelse for dette, både af hensyn til efterforskningen og af hensyn til de pårørende,” skriver Oslo Politidistrikt i pressemeddelelsen.

En lignende familietragedie er også før sket i Danmark, hvor en mor slog sine to døtre ihjel og efterfølgende tog livet af sig selv.