Moderaterne i krise: Partisekretær undskylder

Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen.

Moderaterne befinder sig i en krise. I fredags kom det frem, at der har været mistrivsel i partiet. Nu undskylder partisekretæren.

Moderaterne har mandag afholdt krisemøde i sekretariatet på Christiansborg.

I forbindelse med krisemødet gav partisekretær Kirsten Munch Andersen en hengiven undskyldning til medlemmerne for sin rolle i partiets krise.

Efter mere end ni timers intern diskussion skriver Kirsten Munch Andersen denne besked til partiets hovedbestyrelse.

‘Selv om jeg ikke kender indholdet af den henvendelse, der er sendt til Arbejdstilsynet, vil jeg gerne understrege, at jeg er utrolig ked af, at der i sekretariatet ikke er skabt den nødvendige tryghed til, at man har kunnet rette henvendelse internt. Det har jeg undskyldt over for mine kolleger i dag,’ fastslår hun.

Krisen i Moderaterne begyndte i fredags, da en række nuværende og tidligere medarbejdere kunne belyse et sexistisk og mobbende arbejdsmiljø. Her var det B.T., der i første omgang bragte historien.

Det drejer dig om fem nuværende og en tidligere medarbejder, der har klaget til Arbejdstilsynet.

Som led i partiledelsens håndtering af sagen har Kirsten Munch Andersen mandag yderligere forsøgt at imødekomme den proces, så tilsynet allerede tirsdag vil besøge Moderaternes kontor.

‘Jeg har også i dag (mandag, red.) kontaktet Arbejdstilsynet og aftalt, at der allerede i morgen igangsættes et tilsynsforløb,’ skriver hun i beskeden.

Udover Arbejdstilsynets møder med medarbejdere fra Moderaterne, agter partiet ydermere at tilknytte en uvildig erhvervspsykolog.

Her bliver erhvervspsykologens opgave at præsentere forslag til forretningsudvalget, som er ansvarlig for processen, og medarbejdere.

Med Moderaternes uvildige og eksterne whistleblower-ordning, ønsker partiledelsen at skabe trygge rammer.

‘Så medarbejdere og alle andre trygt og anonymt kan berette eventuelle brud herpå,’ afslutter Kirsten Munch Andersen i beskeden til hovedbestyrelsen.

Moderaternes formand, Lars Lykke Rasmussen, modtager fornem pris.