Mistede sine forældre i dødsulykke: Stor indsamling til børnene

De to biler kolliderede på Hillerødmotorvejens forlængelse den 6. juli ændrede alt sig på et splitsekund. En mand på 33 år mistede livet. En kvinde og en mand døde også og deres to børn er fortsat indlagt på hospitalet.

Historien om den tragiske ulykke har berørt mange danskere, som ikke kan slippe tanken om, at de to børn nu skal leve et liv uden forældrene.

Børnene er fortsat på Rigshospitalet, hvor de skal behandles for bækkenbrud og lårbensbrud. De har begge været i respirator, men er ikke længere i livsfare.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Vejen var spærret i flere timer efter børnene var fløjet til sygehuset.

De har endnu ikke fået besked om, at deres liv er vendt på hovedet. Men midt i den tragiske tid er der også gode nyheder, som skal overleveres.

To personer, der har været berørt af den tragiske ulykke, har nu startet en indsamling til børnene.

Det fremgår af en gruppe på Facebook, som har fået navnet Indsamling til 2 trafikofre; pige på 14 og dreng på 10

Børnene skal vende sig til en ny tilværelse og der er intet, der kan gøre, at forældrene kommer tilbage. Men de skal ikke stå helt alene og derfor er indsamlingen blevet stablet på benene.

“Alle der kan og vil hjælpe med at donere er velkommen! Det giver ikke deres forældre eller lykke tilbage, men måske vi kan give dem noget andet med økonomisk værdi”, lyder det i opslaget på Facebook.

Det er Elisabeth Fossheim, der selv er mor til to og bor i Hillerød samt Jonas Patell Andersen fra Nyborg, der har startet indsamlingen til børnene, som også er fra Hillerødområdet.

Det samlede beløb vil gå ubeskåret til børnene og der vil blive oprettet en konto, som kan børnenes værge har adgang til.

Pengene skal hjælpe børnene med at købe skoleudstyr, PC, transport og til en opsparing, som de kan have gavn af i fremtiden.

På et splitsekund

Ulykken på Hillerødmotorvejens forlængelse vendte alt på hovedet for de involverede. Børnene mistede sine forældre og kom alvorligt til skade. En 33-årig mand mistede livet efter han påkørte børnefamilien og en 24-årig mand er blevet varetægtsfængslet, da han er sigtet for at køre ræs mod den 33-årige, der kolliderede med familien.

Den 24-årige mand blev anholdt kort efter ulykken og det er politiets opfattelse, at han var med til at bringe andres liv i fare, da han kørte ræs mod den 33-årige, som var hans ven.

De to biler kørte, ifølge vidner, 150 kilometer i timen. Den 33-årige ramte trafikkegler, kørte over i den modsatte vejbane, hvorefter han ramte familien i bilen.

Det fortalte anklageren i retten, da den 24-årge blev fremstillet i grundlovsforhør. Presse-fotos.dk har fulgt grundlovsforhøret minut for minut, hvor manden, anklageren og forsvareren er kommet med sine argumenter og forklaring af forløbet.