13. nov. 2021 - 14:09

‘Minkdræber – lev med det’ stod der på skiltet over motorvejenAflivede mink i Løgumkloster

Følgende er lørdag formiddag udsendt af Nordjyllands politi:
‘En patrulje fra Nordjyllands Politi konstaterede, at der på motorvejsbroen ved Hjørring Syd på sydsiden var ophængt et skilt. 

Ved nærmere eftersyn kunne patruljen konstatere, at der var tale om to træplader, som var bemalet med teksten ”Minkdræber” på den ene plade, mens der på anden stod ”lev med det.” 

Politiet kunne konstatere, at pladerne var meget løseligt sammenføjet og hang på den udvendige side af motorvejsbroens rækværk, hvor de var fastgjort med ståltråd. Der var tale om to træplader i størrelsen cirka 1,5 x 2 meter. 

”På baggrund af pladernes størrelse og beskaffenhed og måden, hvorpå de var løseligt fastgjort, var det vores klare vurdering, at der var en overhængende risiko for, at pladerne i tilfælde af vindstød eller lignende vil kunne rive sig løse og falde direkte ned på motorvejen. Derfor var vores patrulje nødt til at nedtage pladerne,” siger politiinspektør Ole Kristensen fra Nordjylland Politi. 

Det blev overvejet at flytte skiltene til et mere sikkert sted, hvor budskabet stadig vil kunne ses fra motorvejen, hvilket dog ikke var muligt.  

Politiinspektøren forklarer, at det ikke har været muligt at lokalisere den eller de personer, som har ophængt skiltet. 

”Derfor kunne vi ikke komme i kontakt med dem og tilbyde dem selv at flytte det til et andet og mere sikkert sted.”  

Politiinspektøren oplyser, at hvis den eller de personer, der har opsat skiltet, ønsker dem udleveret til opsætning på et sikkert sted, så er man velkommen til at rette henvendelse til Nordjyllands Politi på telefon 114. 

”Så udleverer vi naturligvis skiltene til dem,” siger han. ‘
Læs også: Fridays for freedom ophænger billeder af statsminister Mette Fredriksen i fængsel og teksten ‘lock her up’. Se artiklen her

Aflivning af mink i Løgumkloster i november 2020
Aflivning af mink i Løgumkloster i november 2020