02. dec. 2022 - 10:34

Mindreårig pige voldtaget – politiet efterlyser vidneARKIVFOTO

En pige under 15 år blev i august voldtaget i en park i Hjørring. Nu efterlyser politiet et helt særligt vidne

Den 21. august 2022 blev en pige, der er under 15 år, voldtaget i Christiansgave Park i Hjørring.

Her havde hun sammen med en jævnaldrende veninde mødtes med gerningsmanden efter en forudgående aftale.

De to piger mødtes med gerningsmanden i Svanelunden og gik sammen til Christiansgave Park, hvor den ene pige blev voldtaget.

Nordjyllands Politi modtog først anmeldelsen af voldtægten tre måneder senere i november, men har allerede nu skredet til anholdelse af en mulig gerningsmand.

Der er tale om en 16-årig ung mand fra lokalområdet. Han er ud over at være sigtet for voldtægt af pigen i Christiansgave Park også sigtet for forsøg på voldtægt af veninden på et senere tidspunkt.

Efterforskerne arbejder dog nu på at få sagen grundigt belyst, og derfor søger man et bestemt vidne til episoden.

”Vi ved, at der et vidne, som har været i parken samtidig med den 16-årige sigtede og de to piger. Og ud fra vores oplysninger er det vores klare opfattelse, at vidnet faktisk bemærkede de tre personer. Vi er meget interesseret i at komme til at tale med vedkommende, for vi er af den overbevisning, at han kan bidrage med vigtig viden til vores videre efterforskning,” lyder det fra politikommissær og efterforskningsleder Lene Mikel Madsen, Nordjyllands Politi.

Vidnet beskrives som

  • en høj slank mand
  • muligvis i 20’erne
  • han er set gående ad stien gennem Christiansgave og frem og tilbage flere gange på stien, imens han talte i telefon

De to piger og gerningsmanden befandt sig i Christiansgave tæt ved den østlige sti ved træ-alléen. Her befandt vidnet sig også i tidsrummet kl. 01:45 til kl. 04:00 den 21. august 2022. 

Den 16-årige mistænkte gerningsmand blev fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Hjørring den 30. november. Her blev han varetægtsfængslet i tre uger.

OPDATERING:

Nordjyllands Politi oplyser nu, at vidnet netop har henvendt sig. Derfor takker politikredsen for hjælpen – der gik hurtigt.ANDRE LÆSER OGSÅ