Mindreårig dreng stukket ned i skoletiden

En mindreårig dreng fra femte klassetrin er tirsdag blevet stukket ned med en saks i skoletiden af en jævnaldrende elev. Flere forældre på skolen kalder episoden for et drabsforsøg.

To stik i brystet med en stik dybde på to til tre centimeter.

Det blev en femteklasses dreng på Herstedvester Skole i Albertslund ifølge flere forældre udsat for af en klassekammerat tirsdag eftermiddag midt i skoletiden.

En anonym forældre i klassen har beskrevet, hvordan hans barn har forklaret, at angrebet på eleven resulterede i meget blod.

Presse-fotos.dk er kommet i besiddelse af en intern mail til forældrene i klassen, der er afsendt af skolelederen. Mailen bekræfter hændelsesforløbet.

‘Kære alle forældre i 5. klasse (klassenavnet er udeladt). I dag har der været en voldsom episode mellem to drenge i klassen, hvor den ene har stukket den anden i brystet med en saks. (…) Efterfølgende talte vi med resten af klassen, som berettiget nok er påvirket af situationen’ skriver skolelederen i mailen.

Presse-fotos.dk har været i kontakt med en forældre, der oplyser, at hans barn har fortalt, at en ambulance ankom til skolen efter episoden.

I den interne mail oplyser skolelederen dog, at den sårede elev kom til skolens sundhedsplejerske og derefter blev henvist til egen læge.

‘Den tilskadekomnes familie blev kontaktet omgående, og er taget til egen læge nu. Eleven var af gode grunde rystet og forskrækket,’ lyder det i mailen til forældrene.

Presse-fotos.dk har forsøgt at få en kommentar fra ledelsen på Herstedvester Skole, men efter kort kontakt er de ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Hos Københavns Vestegns Politi er man til gengæld blevet informeret om sagen.

I et skriftligt svar til Presse-fotos.dk oplyser politikredsen, at man endnu ikke er klog på episoden, men at man altså er orienteret.

‘Vi har modtaget en anmeldelse i sagen og er i gang med at undersøge forholdet,’ lyder det kort fra Claus Buhr, der er kommunikationsansvarlig hos Københavns Vestegns Politi.

(Artiklen fortsætter under billedet)

SE OGSÅ: TO PERSONER ANHOLDT EFTER KNIVSTIKKERI PÅ CHRISTIANIA: EN I KRITISK TILSTAND

Tilbage på Herstedvester Skole forlanger flere forældre til børn i klassen, at eleven, der stak saksen flere gange i brystet på sin klassekammerat, skal smides ud af skolen.

Presse-fotos.dk har som beskrevet ikke kunne få en kommentar fra ledelsen, men i en intern mail fremgår det, at drengen er blevet sendt hjem resten af ugen.

‘Den anden drengs (gerningspersonen red.) forældre blev også kontaktet med det samme for at komme og hente ham. Han var meget ulykkelig og ked af hele situationen. Vi har talt med hans forældre, og han skal blive hjemme resten af ugen,’ lyder det i en besked til klassens forældre.

Ifølge en forældre i klassen er det ikke første gang, at den pågældende elev er aggressiv og voldelig.

‘Der går to elever i klassen med speciale udfordringer, men der mangler en socialpædagog, som kan tage sig af dem. De to elever har hele tiden en ekstra vikar, og jeg gætter på at vedkommende ikke har kunne magte opgaven,’ oplyser en forældre til en elev i klassen til Presse-fotos.dk.

Presse-fotos.dk følger sagen …