05. jul. 2022 - 19:59

Mindehøjtidelighed for ofrene i Field’s



Tirsdag aften mindes ofrene for søndagens skyderi ved Field’s, hvor tre blev dræbt og en række andre blev alvorligt kvæstet eller fik mindre skader.

Flere tusinder er dukket op mellem metrostationen og storcentret, og der er mennesker, så langt øjet rækker.

Det er Københavns Kommune der har arrangeret en mindehøjtidelighed for ofrene for det forfærdelige skyderiet i Field’s, der skete sent søndag eftermiddag.

DU KAN FØLGE MINDEHØJTIDELIGHEDEN LIVE PÅ PRESSE-FOTOS.DKS FACEBOOK-SIDE HER

Arrangementet startede sted klokken 20:00 på Ørestads Boulevard foran Field’s, hvor der er blevet sat en scene op, hvor der vil blive holdt taler, og hvor der også vil blive sunget sange.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er image-3.png

Dagen igennem er danskerne blevet opfordret til at dukke op for at støtte de pårørende og mindes ofrene for angrebet i Field’s.

Mindehøjtideligheden er sat til at vare 30 minutter.

To 17-årige og en 46-årig mand er nu afgået ved døden, som følge af angrebet. Flere andre har været i kritisk tilstand, men meldes nu alle uden for livsfare.

SE OGSÅ: BLOD, SVED OG TÅRER: STORT GALLERI AF HIDTIL USETE BILLEDER FRA FIELD’S-ANGREBET

– Vi samles i aften uden for Field’s for at sende vores varmeste tanker til ofrene, deres pårørende og alle andre, der er berørt af søndagens skyderi, skriver Københavns Kommune i invitationen til begivenheden på sin Facebookside.

– Koret Ungklang vil synge for os, og Andreas Odbjerg slutter arrangementet af med en enkelt sang. Der er taler ved statsminister Mette Frederiksen og overborgmester Sophie Hæstorp Andersen. Det foregår kl. 20:00. Kom og vis din støtte, lyder det videre i invitationen.

Metro Service har oplyst, at man har indsat flere metrotog på strækningen i forbindelse med mindehøjtideligheden.

Kongehuset har oplyst, at Kronprinsen og Prins Christian deltager til mindehøjtideligheden.

Foran Field’s har mange vist deres støtte og respekt til de efterladte og til ofrene for skyderiet i Field’s.

Der er flere steder omkring storcentret blevet lagt blomster, kort og lys.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Angrebet skete i Field’s på Amager søndag klokken 17:35, hvor en mand gik rundt i indkøbscentret med en såkaldt baneriffel og skød mod tilfældige mennesker, der befandt sig i centret.

En 22-årige mand blev anholdt klokken 17:48.

Mandag eftermiddag var han i grundlovsforhør, hvor dommeren valgte af varetægtsfængsle ham i 24 dage i surrogat. Varetægtsfængslingen skal altså i første omgang afsones på en lukket psykiatrisk afdeling.

SE OGSÅ: DOMMER HAR NU TRUFFET AFGØRELSE OM FIELD’S-GEVÆRMAND

To 17-årige og en 46-årig mand er afgået ved døden. To 19-årige, en 40-årig og en 50-årig er stadig indlagt på hospitalet i kritisk, men stabil tilstand. Den yngste, der blev ramt af skud i Field’s, var blot 15 år.

Københavns Politi har siden angrebet gjort det klart, at gerningsmanden skød mod tilfældige mennesker, og at intet tyder på, at køn, religion, race og lignende ikke spillede ind i motivet.

Mandag morgen begyndte de første blomster at lægge foran Field’s i sympati med ofrene.