17. okt. 2022 - 20:37

Millioner fundet i Københavns Lufthavn: Fem mand bag tremmer for hvidvaskPolitiet har arresteret fem mænd i det, som de selv kalder forsøg på grov hvidvask.

De fem mænd har alle forsøgt at rejse fra Sverige til udlandet via Københavns Lufthavn, hvor de er blevet afsløret i at have taget store kontantbeløb med sig.

Ritzaus Bureau skriver, at mændene var på vej til Tyrkiet.

Mandag blev fire svenske statsborgere varetægtsfængslet for 17 dage, efter at de søndag havde forsøgt at føre, hvad der svarer til 1,8 millioner danske kroner ud af landet.

Fredag havde en femte svensk statsborger at rejse ud af landet med et beløb, der svarer til 1,6 millioner danske kroner.

Det er i sig selv ikke ulovligt. Men det bliver det, hvis pengene stammer fra ulovlige aktiviteter. Så er det et forsøg på hvidvask.

Alle fem varetægtsfængslede er sigtet for forsøg på hvidvask af særlig grov beskaffenhed.

“Vi har i løbet af de seneste måneder set flere sager, hvor rejsende ankommer fra Sverige og skal flyve videre fra København. I flere tilfælde har der været forholdsvis store kontantbeløb, som de rejsende har forsøgt at føre ud af landet, hvilket vi formoder er hvidvask,” siger vicepolitiinspektør Peter Reisz, Københavns Politi, til politiets hjemmeside.

Alle de sigtede nægter sig skyldige i forsøg på hvidvask.