Metrodrama: Rettede gevær mod tilfældige

Politiet har netop anholdt en 37-årig mand, der mistænkes for at være personen, der tirsdag aften udviste mistænkelig adfærd i det københavnske metrosystem og rettede en geværlignende genstand mod tilfældige mennesker

‘Den 37-årige er sigtet for trusler på livet ved at have rettet våbnet mod andre. Vi leder fortsat efter våbnet, som med stor sandsynlighed er et hardball-gevær,’ oplyser Københavns Politi.

Det var tirsdag aften ved 21-tiden, at det skabte postyr på flere metrostationer i København, da Københavns Politi rykkede ud efter flere anmeldelser om en person med et gevær.

“Jeg kan bekræfte, at vi arbejder på flere af de københavnske metrostationer. Vi er også tilstede på Kongens Nytorvs Metrostation, hvor vi undersøger et mistænkeligt forhold. Og mere kan vi ikke sige om den sag på nuværende tidspunkt,” fortalte Martin Kajberg vagtchef ved Københavns Politi til Presse-fotos.dk tirsdag aften.

Tidligere onsdag oplyste Københavns Politi, at man som følge af efterforskningen med stor sandsynlighed kunne fastslå, at våbnet var uægte.

‘Vi opfordrer kraftigt folk til at tænke sig om, hvis man har våbenlignende genstande med i det offentlige rum. Det kan være svært at se forskel, og det kan dermed skabe stor utryghed,’ fortalte Københavns Politi.

Metroselskabet meldte tirsdag aften ud, at metrodriften kortvarigt var indstillet.

SE OGSÅ: POLITIINSPEKTØR EFTER FILIPPA-SAG: VI SKAL SE, OM DET KAN TRÆKKE TRÅDE TIL UOPKLAREDE SAGER

OPDATERING:

Københavns Politi oplyser nu, at man har fundet den geværlignende genstand, som den 37-årige mistænkte havde på sig på metrostationerne.

‘Der er tale om et hardball-gevær, som blev fundet på en adresse på Amager. Det er nu beslaglagt til sagen,’ lyder det fra politiet.