02. feb. 2022 - 15:03

Mere overvågning i nattelivet skal føre til mere tryghedSydsjællands og Lolland-Falsters Politi har som led i regeringens initiativer, som skal styrke trygheden og sikkerheden i det offentlige rum, valgt at fokusere på overvågningen på områder, hvor der er registreret relativt højt niveau af lovovertrædelser og forskellige urohændelser.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Annonce

Det omfatter i særlig grad områder i bymidterne, hvor der også er mange barer og diskoteker.

Man har derfor sat i alt 10 nye kameraer op i midtbyen i Næstved og i Slagelse.

I Næstved er kameraerne sat op i Jernbanegade, Ramsherred, Grønnegade, Sct. Mortens Gade og Skomagerrækken/Hjultorv.

I Slagelse er der sat fire kameraer op. De er sat op i Rosengade, Fisketorvet, Gl. Torv og Skovsøgade.

Annonce

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skriver, at videoovervågning kan have en præventiv effekt i forhold til tyveri og hærværk, mens det ikke har samme effekt til at forhindre vold og anden personfarlig kriminalitet. Her har kameraerne dog den fordel, at de kan hjælpe politiet i deres arbejde med opklaringen.

– TV-overvågning kan være med til at bidrage til borgernes følelse af tryghed, når de færdes i byen, specielt om natten. Imidlertid står overvågning ikke alene, men den suppleres af beredskabets patruljering særligt i aften- og nattetimerne samt af lokalpolitiets arbejde i de særligt uroplagede områder, siger Thorkild Steen Jensen, som er politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet oplyser også, at der i løbet af 2022 også vil blive opsat kameraer i Vordingborg og Nykøbing Falster.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER