10. nov. 2021 - 18:06

Mens politiet forberedte at storme svært bevæbnet og farlig mand, blev intetanende ambulancereddere fejlagtigt sendt ud til adressenBilledet er ikke relateret til episoden

To intetanende ambulancereddere blev torsdag i sidste uge sendt ud til en svært bevæbnet og farlig mand på en adresse i Storkøbenhavn ved en fejl. 

Det skete, alt imens aktionsstyrker fra politiet og såkaldte Tems-læger, som er specialuddannede læger med skudsikre veste, var ved at planlægge, hvordan de skulle storme den farlige mand på adressen. 

Det erfarer Presse-fotos.dk, som har fået historien bekræftet fra flere kilder. 

Torsdag foretog vagtberedskabet i Region Hovedstaden, også kendt som 1813, et udkald til politiet om den svært bevæbnede og psykisk syge mand. 

Ved en fejl blev der dog efterfølgende lavet et nyt udkald til ambulanceberedskabet i Region Hovedstaden. Her fremgik det ikke, at der var tale om en svært bevæbnet og farlig mand. 

Derfor var det to intetanende ambulancereddere, der kørte afsted mod mandens adresse, som et enhver andet udkald til en borger, der har brug for en ambulance.

Da redderne dukkede op på mandens adresse, gik det dog helt galt.

Den psykisk syge mand trak en skarpladt pistol mod ambulanceredderne. I første omgang lykkedes det dog redderne at tale den psykisk syge mand fra at skyde dem.

Men hurtigt efter trak manden igen en skarpladt pistol mod de to reddere.

Her fik redderne trykket på overfaldsalarmen, og på mirakuløs vis lykkedes det dem at fravriste den psykisk syge mand sin pistol. 

Kort efter kom politiet til undsætning, da aktionsstyrker stormede adressen. 

En gruppe ambulancereddere fra netop Region Hovedstaden nedlagde tidligere onsdag arbejdet på Rådhuspladsen i København.

Årsagen til arbejdsnedlæggelsen var ifølge en af ambulanceredderne blandt andet en unavngiven, men meget alvorlig episode. 

Derudover sagde en ambulanceredder i forbindelse med demonstrationen:

“Vi har ingen tillid til akutberedskabet i Region Hovedstaden.”

Ifølge Presse-fotos.dk’s oplysninger er det altså episoden med den farlige og bevæbnede mand, der var tale om.