12. jan. 2024 - 13:04

Mens bil kørte med fuld fart: Byttede plads bag rattetDa politibil ville standse bilist opstod der en del uro inde i bilen.

Torsdag formiddag ønskede en civil færdselspatrulje med videoudstyr at kontrollere en personbil, der kørte i nordgående retning ad Køge Bugt Motorvejen ved Greve fordi bilejeren ikke var registreret med nogen førerret.

Da personbilen skulle standses, bemærkede færdselspatruljen nogen uro inde i selve bilen, således at bilen gav et ryk til siden som følge af usikker kørsel over en strækning af ca. 40 meter, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport.

Personbilen blev standset, og i bilen befandt to mænd på 18 og 20 år fra Slagelse. Videooptagelser sammenholdt med færdselspatruljens egne observationer gjorde, at politiet kunne konkludere, at føreren havde skiftet plads med passageren, hvilket var årsagen til bilens usikre kørsel og reelt uden nogen fører over den anførte strækning.

Den 20-årige var bilejeren og blev anset for at være føreren, men da hans førerret tidligere var blevet inddraget af politiet i forbindelse med verserende færdselssager, blev han sigtet for både kørsel uden førerret, manglende brug af sikkerhedssele samt for at have været ansvarlig for den usikre kørsel uden reel fører af personbilen. Han nægtede sig skyldig i sigtelsen trods forevisning af færdselspatruljens fremvisning af optagelser af hans kørsel og bytten plads i bilen.

Den 18-årige blev anset for at være passageren, der byttede plads med føreren. Han havde kørekort til personbil, men blev sigtet for manglende brug af sikkerhedssele under kørslen ved pladsbytningen og kørslen indtil politiets standsning af bilen.

Politiet gjorde begge bekendt med, at de ville høre nærmere fra politiet, når sagerne skulle afgøres. Den 20-årige, der indledningsvist ikke kunne erkende at have været fører af bilen inden pladsbyttet, kontaktede senere på dagen politiet for at meddele, at han nu godt kunne erkende sig skyldig i sigtelserne.