30. jan. 2024 - 20:46

Menneskehoved dumpet i offentlig skraldespand

Tandlægeskolen i Aarhus Foto: Google Street View


En 66-årig mand er blevet dømt for at dumpe et menneskehoved i en offentlig skraldespand

Retten i Aarhus har i starten af januar behandlet en noget bizar sag, der tager sig udgangspunkt på Tandlægeskolen i Aarhus.

Her arbejdede en 66-årig mand tilbage i 2021 som laboratorietekniker, hvor han havde til job at skifte toksiske væsker på ligdele, der er doneret til videnskaben.

Den 66-årige laboratorieteknikere stødte i løbet af året på et ikke nærmere defineret tidspunkt på et menneskehoved, der var blevet ramt af skimmelsvamp.

Det skriver B.T., der har fået aktindsigt i retsbogen.

Først forsøgte manden ifølge mediet at fjerne skimmelsvampen med sprit, men det viste sig senere, at hovedet ikke var til at redde.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Tandlægeskolen i Aarhus Foto: Google Street View

Da manden var bange for, at svampen kunne sprede sig til andre ligdele, besluttede han at skille sig af med hovedet.

“Jeg har før prøvet at skulle skille mig af med en torso samt hoved. Der kontaktede vi en bedemand, som stod for en kremering.”

“Men denne gang vurderede jeg, at det ville være for voldsomt at hyre en bedemand til opgaven,” fortalte manden i retten følge Århus Stiftstidende, der var til stede under retssagen.

Manden forklarede, at han følte, at det ville være for voldsomt at tilkalde en bedemand, når der kun var tale om et såkaldt ‘mindre anatomisk præparat’.

Derfor lagde han hovedet tilbage i den kasse, det var opbevaret i, smed kassen i en sort affaldssæk og dumpede sækken i en offentlig affaldscontainer på den anden side af Vennelyst Boulevard i Aarhus, hvor Tandlægeskolen holder til.

Hovedet blev ikke fundet, men i efteråret 2022, nævnte den 66-årige laboratorietekniker episoden overfor en lektor på Tandlægeskolen.

Det resulterede i, at teknikeren endte med at blive bortvist fra sit arbejde og senere politianmeldt.

Dommeren valgte at idømme manden syv dages betinget fængsel for usømmelig omgang med lig.

Den dom valgte den 66-årige mand at modtage.

Det er uvist, hvad der efterfølgende er sket med menneskehovedet.