Mehdi vil brænde hellige bøger foran Israels Ambassade

Søndag eftermiddag klokken 15 vil Mehdi Zaman stille sig for den israelske ambassade i Hellerup, hvor han vil antænde toraen, bibelen og det israelske flag.

Det fortæller den 30-årige til presse-fotos.dk

“Jeg gør det som en reaktion på de mange koranafbrændinger, der har fundet sted i både Danmark og Sverige i den seneste tid”, siger Mehdi Zaman.

Den herboende iraner vil vise, at det er uretfærdigt, at personer som for eksempel Rasmus Paludan har sat ild til koranen, uden at det er blevet stoppet af myndighederne.

LÆS OGSÅ: PALUDAN HAR FÅET TILLADELSE: BRÆNDER KORANEN FORAN TYRKISK AMBASSADE

Men er du så ikke på samme niveau som Rasmus Paludan, når du gør det samme, som du synes er uretfærdigt?

“Nej, det synes jeg ikke. Jeg vil gerne vise, at det han gør er forkert”

Mehdi Zaman fortæller, at han er muslim, og derfor er han blevet såret af de mange afbrændinger af koranen. Derfor vil hans modreaktion nu være at sætte ild til Bibelen og Toraen.

Du fortæller, at du er muslim, men hvordan harmonerer det med at sætte ild til hellige bøger?

“For mig giver det god mening. Det er det, jeg har besluttet mig for”

Kunne man ikke bruge denne mulighed til at fortælle verden, at du som muslim ikke vil opfordre til mere splid, men hellere vil tale for, at man ikke brænder nogen bøger?

“Nej, jeg synes at de har gjort det mod min religion, og derfor skal jeg gøre det mod deres.”

Men dem, du taler om, som har brændt koranen, er jo hverken kristne, jøder eller israeler. Hvorfor er det så disse bøger og flag, der skal brændes?

“Fordi når nogen brænder koranen, så er det her min modreaktion”

Mehdi Zaman er klar på, at denne demonstration vil give negativ omtale om hans person og demonstration. Men den kritik er han klar på, siger han.

LÆS OGSÅ: “DØ, DIT RACIST SVIN” – PALUDAN BRÆNDER KORAN AF UNDER DEMONSTRATION I HELSINGBORG

Politiet er opmærksomme

Hos Københavns Politi er man også orienteret om, at Mehdi Zaman har fået tilladelse til at demonstrere søndag eftermiddag. Og det er en opgave, de tager meget seriøst.

“Vi er opmærksomme på, at han har fået tilladelse, og vil vil naturligvis være på stedet, så vi kan sikre, at det hele forholder sig roligt”, siger vagtchef Dyre Sønnicksen til presse-fotos.dk.