Mange oplever mere køresyge i elbiler – Læs hvorfor her

Elbil
Arkivfoto.

Mange mennesker bliver ekstra køresyge, når de kører i en elbil. Læs her hvorfor.

Køresyge er noget, mange kender til – hvad enten man som barn eller voksen har oplevet at blive svimmel, få hovedpine eller endda føle kvalme under en køretur. Men nu viser det sig, at problemet kan være endnu værre i elbiler.

Ifølge TV 2 Kosmopol, der har talt med en ekspert på området, er der en stigende tendens til, at flere bilister og passagerer oplever øget køresyge i elbiler på grund af deres anderledes køreegenskaber.

Det har ført til, at flere speciallæger nu retter deres opmærksomhed mod at finde årsagerne og mulige løsninger på problemet.

På Rigshospitalet arbejder man allerede med at tackle transportsyge i elbiler. Cheflæge Mads Klokker, der leder Center for Hørelse og Balance, bekræfter, at køresyge i elbiler er et reelt problem.

“Ja, som mennesket er lige nu. Og når vi er i starten af elbilkarrieren. Så ja. Helt klart,” udtaler han til TV 2 Kosmopol.

Årsagen? Ja cheflægen peger altså på, at køreegenskaberne i en elbil kan gøre folk yderligere køresyge, end det er tilfældet med fossilbiler.

Der arbejdes nu på at forstå og afhjælpe denne udfordring, så flere kan gå over til el uden at blive syge af turen.

Trafikrådet fraråder, at man lader 17-årige sidde bag et rat, da de mener, at det vil føre til flere trafikdrab. Læs historien her.

onp