12. jan. 2024 - 17:27

Mand voldtager sin biologiske datterRetten i Herning har idømt en 41-årig mand fire år og seks måneders fængsel for voldtægt af biologisk datter

En 41-årig mand idømmes fire år og seks måneders fængsel for blandt andet at have voldtaget sin biologiske datter, da hun var mellem ni og ti år gammel.

Det skriver Retten i Herning i en pressemeddelelse.

Han dømmes desuden for forsøg på voldtægt, andet seksuelt forhold end samleje og blufærdighedskrænkelse af datteren.

Datteren betroede sig den 12. august 2021 til en pædagog og fortalte, at hun havde været udsat for seksuelle krænkelser af sin far.

Manden nægtede sig skyldig.

Retten lagde vægt på datterens detaljerede og meget troværdige forklaring, der var afgivet på video.

Minimum én gang har den 41-årige haft fuldbyrdet samleje med datteren, mens hun var påvirket af det smertestillende middel tramadol. Hun var derfor ude af stand til at modsætte sig, har retten vurderet.

Ud over fuldbyrdet voldtægt, er manden også kendt skyldig i flere gange at voldtage hende ved oralsex og for at beføle hende i skriftet såvel inden for tøjet og udenfor.

Manden var også tiltalt for at være i besiddelse af børnepornografisk materiale, hvilket retten har frifundet ham for, da forholdet var forældet.

Retten har ikke fundet, at der var årsag til at pålægge ham forbud mod at modtage besøg af eller bo med børn under 18 år.

Manden blev dømt til at betale 125.000 kroner til datteren for tort.

Manden besluttede at anke dommen.

/ritzau/

Illustrationsfoto