Mand ville brænde søsters kæreste ihjel for at værne om ære

Det var en i dag 26-årig mand, som sidste år satte ild til sin søsters kollegieværelse, og han gjorde det for at slå søsterens kæreste ihjel.

Han ville dræbe “af religiøse og æresrelaterede grunde”, fordi han ikke kunne acceptere, at søsteren var alene i lejligheden med en mand.

Drabsforsøget koster ham otte års fængsel. Dommen er afsagt mandag i Retten i Randers, skriver TV2 Østjylland.

Offeret var en 20-årig mand, og han befandt sig på kollegieværelset på Campus Djursland i Grenaa, da den 26-årige dukkede op. Der opstod håndgemæng mellem de to, og det endte med, at værelset stod i flammer.

Den 20-årige slap ud i live og blev med en lægehelikopter fløjet til behandling på Rigshospitalet. Han fik andengradsforbrændinger på næsten en fjerdedel af kroppen.

Sagens anklager har under sagen sagt, at forbrydelserne bunder i ære og religion. At den 26-årig mand, der har syrisk baggrund, ikke accepterede søsterens kæreste.

– Aldrig har jeg set så klart et eksempel på, at noget kan skyldes ære som i den her sag, sagde specialanklager Birgitte Ernst under et tidligere retsmøde.

Hun har blandt andet hæftet sig ved, at den tiltalte under grundlovsforhøret sagde, at en mand og en kvinde, der er sammen uden at være gift, må dræbes.

Det samme skulle den tiltalte angiveligt have sagt til en politibetjent, da den tiltalte blev kørt til arresten.

Hvis motivet er æresrelateret, kan det føre til en hårdere straf. Og specialanklageren kunne kun få øje på skærpende omstændigheder, så hun krævede ni års fængsel, skriver TV2 Østjylland.

Omvendt mente forsvareren, at forbrydelserne skulle takseres til seks års fængsel.

Den 26-årige har i retten alene erkendt at have udøvet vold mod offeret. Både drabsforsøg og ildspåsættelse har han nægtet sig skyldig i.

– Jeg sværger, at jeg ikke ønskede, at nogen skulle dø, sagde den 26-årige som det sidste i sidste uge, inden retten trak sig tilbage for at votere.

Han har forklaret, at han gav den 20-årige et knytnæveslag i ansigtet. Han frygtede, at hans søster var på vej til at blive overfaldet og voldtaget af en fremmed mand, lød hans forklaring.

Den forklaring har byretten forkastet.

Den 26-årige har ifølge TV2 Østjylland anket dommen til landsretten.

I går blev en kvinde knivstukket af en anden kvinde flere gange i et møntvaskeri i København. Læs den historie her.