08. feb. 2024 - 12:47

Børn forsøgt presset ind i varebil: Mand jagtes

Illustrationsfoto


To 10-årige drenge er rystet efter en oplevelse, hvor en mand jagtede dem på en vej, efter han havde forsøgt at få dem til at sætte sig ind i sin varebil

‘Min 10-årige søn og hans ven er i dag (onsdag red.) blevet forsøgt kidnappet. De blev stoppet af en sort varevogn med mørke ruder. Der sad to mænd i bilen. Den ene forsøger at lokke drengene ind i bilen og siger, at de kender dem og gerne vil køre dem hjem. Drengene bliver bange og løber. Manden løber efter dem.’

Sådan lyder en kort beskrivelse af oplevelsen fra moren til den ene dreng Jeanette Meinertz, der advarer andre om den potentielle fare.

Moren har meldt episoden til politiet, der torsdag bekræfter hændelsen, som skete på Rødehusvej i området omkring Æblets Kvarter i Nivå.

Nordsjællands Politi oplyser, at den pågældende mand efter sit forsøg på at lokke drengene ind i varebilen steg ud af køretøjet og løb efter drengene mod Nivåvej og videre ad en sti mod en nærliggende kirke.

“Det er en sag, som vi naturligvis tager meget alvorligt. Vi er i gang med efterforskningen og vil i den forbindelse gerne tale med føreren af varevognen og med borgere, som kan have set noget, der kan hjælpe os med opklaringen af sagen,” siger politikommissær og efterforskningsleder Kasper Guldager fra Nordsjællands Politi.

Manden beskrives som:

  • 45 til 50 år
  • 165 centimeter høj
  • Spinkel af bygning
  • Halvt dansk/halvt udenlandsk udseende
  • Dansktalende
  • Iført orange skibukser
  • Orange gummistøvler eller sorte Nike sneakers med hvidt Nike-logo
  • Muligivs grå kasket
  • Kørte i en sort varevogn med tonede ruder

Nordsjællands Politi modtog også i sidste uge en anmeldelse om en mand, som havde taget fat i en dreng på Agertoften i Hørsholm. (læs mere om den her)

Det er endnu for tidligt at konkludere, om der kan være en sammenhæng mellem de to sager, men det indgår i den aktuelle efterforskning.

I sagen fra Agertoften beskrives manden som 45-50 år, 190 cm, almindelig af bygning, brun i huden, iført sort jakke, hvide bukser, sorte løbesko, grå hue, sorte tykke handsker og med et stykke stof op over næsen.

Hvis du har oplysninger i sagerne, bedes du kontakte Nordsjællands Politi på telefon 1-1-4.