12. apr. 2022 - 13:24

Mand idømt 6 års fængsel for voldtægt: Pressede ung pige til sex i over et halvt årArkivfoto: Københavns Vestegns Politi

En mand er tirsdag blevet dømt for at have presset en ung pige til sex, ved at true hende med at offentliggøre intime billeder af pigen.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse tirsdag.

Fænomenet er kendt som sextortion, som er en sammentrækning af ordene ‘sex‘ og ‘extortion‘, som oversat betyder ‘sex‘ og ‘afpresning‘.

Den 41-årige mand var tiltalt for i et over et halvt år at have truet sig til sex med den unge pige, som var 16 år, da misbruget begyndte.

Overgrebene blev først stoppet, da pigen tog kontakt til en hotline for børn og efterfølgende til politiet.

– Sagen her er et godt eksempel på, hvorfor man straks skal gå til myndighederne, hvis man bliver truet på denne måde, siger senioranklager Helene Lindberg Brædder.

Da Vestegnens Politi fik kendeskab til sagen, indledte de en efterforskning med det samme, som først havde til formål at fastslå gerningsmandens identitet, da han havde løjet om denne over for pigen.

Manden blev anholdt i ugerne efter og fremstillet i grundlovsforhør. Han har sidenhen siddet fængslet i sagen.

– Manden har misbrugt en ung og psykisk sårbar pige. Han har truet med, at han ville sprede falske rygter om hende, og at han ville offentliggøre intime billeder af hende, hvis hun ikke havde sex med ham. Det er voldtægt og i det lys skal man se straffen, siger Helene Lindberg Brædder.

Ud over fængselsstraffen fik den 41-årige mand forbud mod at kontakte børn og unge under 18 år via internettet.

Den 41-årige dømte har valgt at anke dommen til landsretten.ANDRE LÆSER OGSÅ