Mand gjorde sin kærestes liv til et helvede: For farlig til fængsel

Grov vold og voldtægt er bare to af de ting, en mand er i dag blevet dømt til forvaring for. Listen af de forhold han har begået mod sin kæreste er lang.

En 33-årig mand, der er polsk statsborger, er onsdag blevet dømt til forvaring efter at have gjort sin kærestes liv til et sandt helvede.

Det er landsretten, der har dømt manden for flere forhold.

Grov vold, seksuelle overgreb, langvarig frihedsberøvelse, alvorlige trusler og ulovlig tvang. Det er bare nogle af de ting, manden er blevet dømt for.

Det beskriver Vestre Landsret i et domsresumé.

Til fare for andre

Det er hovedsageligt i sommeren 2022, at manden har begået de voldsomme ting. Her frihedsberøvede han sin kæreste og udsatte hende for grov vold, voldtægt og andre seksuelle overgreb trusler, ulovlig tvang og psykisk vold.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustrationsfoto.

På trods af, at hændelserne er sket mod den polske mands kæreste, udtalte retslægerådet, at manden udgør ‘en væsentlig og nærliggende fare for andres liv, legeme, helbred eller frihed’.

For at forebygge denne fare vurderede man også, at manden skulle i forvaring fremfor fængsel, da det ville være for farligt.

Vist ud af landet

Den polske mand er tidligere straffet mange gange, blandt andet adskillige gange for vold og trusler.

Udover forvaring, resulterer dommen i en udvisning med indrejseforbud for bestandig. Han blev desuden dømt til at betale en godtgørelse for tort på 300.000 kroner til kvinden.

Da landsretten onsdag dømte manden, var det med enkelte modifikationer en stadfæstelse af Retten i Hernings dom fra 24. november 2023.

En person er kvæstet efter et knivstikkeri på åben gade ved et lyskryds. Politiet er talstærkt til stede, mens offeret er blevet bragt på hospitalet.