11. nov. 2022 - 22:17

Mand dømt for ildspåsættelse – Ville brænde beboere indeEn 48-årig mand er blevet idømt en behandlingsdom ved Retten i Aalborg torsdag eftermiddag. Den 48-årig nordmand havde planlagt en større brand på C. W. Obels Plads i Aalborg, hvor han havde lagt flere stykker pejsebrænde rundt om hele bygningen. Herefter havde han spærret dørene ind til bygningen, hvorefter han satte ild til en parasol.

Hændelsen fandt sted den 27. juli omkring klokken 3, hvor to vidner opdagede manden, mens han var i gang med at sætte ild til parasollen. De to vidner råbte af manden, som stak af fra stedet. De to personer fik hurtigt ringet til politiet, som kunne anholde manden blot nogle dage efter ildspåsættelsen.

Manden er blevet mentalundersøgt og undersøgelsen har vist, at han er sindssyg. Det er også blevet fastlagt at manden var sindssyg i gerningsøjeblikket, hvilket gør, at han er blevet idømt en behandlingsdom.

Manden har modtaget dommen og erkender, at han satte ild til parasollen, men vil ikke erkende, at han havde til formål at brænde beboerne inde, fortæller anklager Thomas Klingenberg til Nordjyske.