06. dec. 2021 - 17:17

Mand dømt for grooming af 11-15 årige piger på SnapchatEn 59-årig mand er mandag blevet idømt 1,5 års fængsel for at have udnyttet mindreårige piger seksuelt på det sociale medie Snapchat.

Manden har haft kontakt til 51 mindreårige piger gennem det sociale medie Snapchat, hvor han har udgivet sig for at være en alderssvarende teenagedreng. På den måde har han overtalt flere af de unge piger til at sende nøgenbilleder til ham. Samtidig har han også sendt billeder af sine kønsdele til flere af pigerne.

Sagen begyndte da en pige anmeldte pigen til Midt- og Vestjyllands Politi sammen med sine forældre. Senere overgik sagen til Københavns Vestegns Politi, da manden bor i Taastrup. Således begyndte politiet en omfattende undersøgelse af den 59-årige, der viste at han havde haft kontakt med i alt 51 piger i alderen 11-15 år.

Undersøgelsen viste også, at manden har oprettet en række falske profiler på Snapchat, hvor han udgiver sig for at være teenagedrenge – og i et enkelt tilfælde en teenagepige. Disse profiler bliver derefter brugt til at chatte med mindreårige piger. Samtaler som hurtigt fik seksuel karakter.

”Sagen her er alvorlig og rigtige mange piger skal leve med mandens krænkelser. Vi ser endnu engang at den kyniske børnelokker via internettet kan nå helt ind i børneværelset og manipulere børnene. Det understreger hvor vigtig det er, at især forældrene er opmærksom på at dette fænomen findes i den digitale verden,” siger politiet i en pressemeddelelse.

Den 59-årige mand blev anholdt i foråret og har været varetægtsfængslet indtil mandag, hvor manden blev idømt 1,5 års fængsel.

I forbindelse med efterforskningen af sagen, har politiet samarbejdet med organisationen Red Barnet, som kalder sagen ‘grooming’.

Grooming er en proces, hvor en mentalt eller aldersmæssig overlegen person opbygger en relation til et barn med henblik på at udnytte barnet seksuelt.

I forbindelse med straffen fik manden et kontaktforbud mod at række ud til personer under 18 på sociale medier.ANDRE LÆSER OGSÅ