24. feb. 2022 - 9:15

Mand anholdt: Sagde, at han var i besiddelse af håndgranat og skydevåbenSent onsdag aften blev en 53-årig mand fra Struer anholdt. Anholdelsen skete omkring klokken 23:30 på havnen i Struer.

Manden er sigtet for trusler på livet og for trusler mod politiet.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet var onsdag eftermiddag og aften massivt til stede i Struer – først i midtbyen og senere på lystbådehavnen. Det skete, efter den nu anholdte mand havde fremsat trusler mod en kvinde og mod politiet.

Det er altså denne mand, politiet nu har anholdt.

Flere trusler

De første trusler blev anmeldt først på eftermiddagen, da en kvinde kontaktede politiet og forklarede, at den 53-årige havde fremsat trusler mod hende.

Herefter ringede manden selv 112 og truede politiet.

Manden fortalte, at han var i besiddelse af et skydevåben og en håndgranat, hvilket fik politiet til at rykke ud i både midtbyen og på lystbådehavnen.

– Vi er klar over, at det kan være voldsomt for borgerne i Struer, når de pludselig ser tungt bevæbnede betjente i gadebilledet, men når vi modtager den form for trusler, og vi ikke kan udelukke, at den pågældende har våben, så tager vi naturligvis ingen chancer, fortæller vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi Sune Espersen, der ledede politiets indsats.

Restaurant evakueret

Manden blev lokaliseret til en båd i lystbådehavnen og i den forbindelse evakuerede politiet Restaurant Ved Fjorden, da restauranten ligger relativt tæt på den båd, manden befandt sig på.

– Risikoen for, at den nu anholdte var i besiddelse af våben, gjorde, at vi var nødt til at tage nogle ekstra forholdsregler, siger vicepolitiinspektør Sune Espersen.

Anholdelsen

Selvom politiet flere gange i løbet af onsdag aften var i kontakt med manden, så var det ikke muligt for dem at overtale manden til at overgive sig frivilligt.

Derfor valgte politiet at sprøjte vand på manden, da han omkring 23:30-tiden et kort øjeblik bevægede sig udenfor på båden. Manden faldt i den forbindelse i vandet og blev efterfølgende hjulpet op og anholdt.

– Jeg er glad for, at det lykkedes os at afslutte det her på en god og ordentlig måde, uden nogen kom til skade, lyder det fra Sune Espersen.

Den omtalte håndgranat, som manden havde nævnt i sin trussel, blev også fundet på båden.

Det viste sig at være en ufarlig øvelsesgranat.

Der vil torsdag blive taget stilling til, om den 53-årige mand skal fremstilles i grundlovsforhør.