Mand anholdt efter dødsulykke på motorvej

En 24-årig mand er anholdt og sigtet for at have undladt at hjælpe ved en frontalulykke på Hillerødmotorvejens forlængelse lørdag morgen, hvor tre personer omkom.

Manden er også sigtet for medvirken til uagtsomt manddrab.

Han kørte angiveligt ræs med en af dem, der omkom.

Det fortæller vagtchef Michael Dalby fra Nordsjællands Politi til Sjællandske Nyheder.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Manden skal efter planen fremstilles i grundlovsforhør søndag, hvor anklagemyndigheden vil kræve ham varetægtsfængslet.

Det er uvist, hvordan den unge mand forholder sig til sigtelsen.

I ulykken omkom en 33-årig mand, som ifølge politiet kørte ræs med den 24-årige. Den 33-årige sad bag rattet i en bil, som kolliderede frontalt med en anden bil på Hillerødmotorvejens forlængelse.

I den anden bil sad et forældrepar og deres to børn. Forældrene blev dræbt i ulykken, mens børnene, der er i skolealderen, overlevede. De er ifølge Sjællandske Nyheder stadig indlagt søndag.

De dræbte er alle fra Hillerød-området, og deres pårørende er blevet underrettet om dødsfaldene, fortalte politiet lørdag.

En bilinspektør blev lørdag tilkaldt for at se nærmere på ulykkesstedet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

En bilinspektørs opgave er at undersøge alvorlige trafikulykker. Bilinspektøren kan blandt andet vurdere, hvor hurtigt der er blevet kørt, eller om der er foretaget opbremsning eller lignende.

Det er ikke blevet oplyst, hvad bilinspektøren kunne fortælle politiet ud fra undersøgelserne på stedet, og lørdag eftermiddag kunne politiets vagtchef ikke sige noget om årsagen til påkørslen.

Politiet fik en anmeldelse om den alvorlige trafikulykken lidt efter klokken 06 lørdag morgen. Som følge af ulykken var motorvejen spærret i timevis, og politiet opfordrede bilister til at finde alternative ruter.

Lidt efter klokken 11 var der åbnet for trafik igen.

Der finder med jævne mellemrum alvorlige trafikulykker sted i Danmark, og der er i gennemsnit en dødsulykke cirka hver tredje dag.

I 2023 omkom 162 personer i trafikulykker, viser tal fra Danmarks Statistik og Vejdirektoratet. Her fremgår det også, at antallet af trafikdræbte er stagneret over en årrække.

De 162 omkomne sidste år er det tredjelaveste antal trafikdræbte på et år, siden man begyndte at føre statistik over det i 1930’erne. Kun i 2021 og 2022 var der færre omkomne i trafikken.

Det er dog uvist, hvor slemt børnene er kommet til skade efter den alvorlige ulykke, men flere timer efter ulykken kunne politiet oplyse mere om børnene og detaljer om, hvad der var gået forud for tragedien.