Makaber overraskelse: Sjældent fund i Københavns Lufthavn

Foto: Toldstyrelsen

Da toldere fra Det Internationale Postcenter i Københavns Lufthavn åbnede en pakke fra Afrika, der var udtaget til kontrol, gjorde de sig en makaber opdagelse. Inde i pakken gemte der sig nemlig to krokodillehoveder.

“Da tolderne åbnede pakken, begyndte insekter at kravle ud, og inde i pakken gemte der sig to krokodillehoveder og indtil flere tørrede fiskehoveder. Da krokodillehovederne er omfattet af Washingtonkonventionen (også kaldet CITES), blev de derfor tilbageholdt”, siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund i en pressemeddelelse.

Washingtonkonventionen (CITES) har til formål at kontrollere handlen med vilde dyr og planter, så man kan sikre sig en mere bæredygtig handel. Derfor kræver det specielle tilladelser at importere bestemte dyre- og plantearter, mens andre er helt forbudte. Ifølge Toldstyrelsen er omkring 1.000 arter nemlig så stærkt truede, at al form for handel er ulovlig.

“Vi ser med jævne mellemrum forsøg på import af ulovlige dyre- og plantearter, men det er ikke hver dag, vi ser krokodillehoveder. Vores toldere ved grænserne og i postcentrene tilbageholder alle de ulovligt importerede og eksporterede truede dyre- og plantearter, de finder og overdrager dem efterfølgende til Miljøstyrelsen, som er ansvarlig myndighed på området.”

Sagen om de to krokodillehoveder er nu overdraget til Miljøstyrelsen, som håndterer brud med Washingtonkonventionen, og det resterende indhold af pakken er overleveret til modtageren.