Litauer begik over 100 indbrud i Danmark: Nu er han fanget – i Litauen

Litauisk politi har anholdt en 29-årig mand, som dansk politi mistænker for at have begået mindst 100 indbrud i Danmark.

Navnlig har han hærget i Jylland med sine mange indbrud.

Dansk politi har været på sporet af ham flere gange, men det er aldrig lykkedes at fange den 29-årige litauer. Og derfor glæder den danske ordensmagt sig også over, at det nu er lykkedes for lovens lange litauiske arme at få fat i ham.

“Vi er rigtig glade for det i hele det danske politi, for han har været meget aktiv i flere politikredse og havde specialiseret sig i privat beboelse. Når det går ud over private, ligger det os meget på sinde, så det er dejligt, at han er anholdt,” siger vicepolitiinspektør Sønke Iwersen fra UKA Vest, der er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, som har stået for at samle efterforskningen.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

“I en international arrestordre skal man have klare beviser, og vi mener, at vi kan løfte bevisbyrden på 99 af dem,” siger vicepolitiinspektøren.

Årsagen er, at den 29-årige mand er genkendt mange gange på kamera- og videoovervågning, og politiet har været i hælene på ham nogle gange. Men her er det lykkedes for litaueren at køre fra politiets patruljevogne.

Dansk politi håber, at de kan få den 29-årige mand udleveret inden nytår.