27. jan. 2022 - 12:32

Lastbil tabte metalstænger: Bil med højgravid kvinde ramtFyns Politi efterlyser chaufføren til en lastbil, som søndag eftermiddag tabte flere metalstænker fra sit lad/sin anhænger, da vedkommende kørte på den fynske motorvej E20 omkring klokken 17:25.

Stængerne ramte en bagvedkørende bil og endte på – nærmest mirakuløs vis – ikke fatalt.

Det skriver Fyns Politi på deres hjemmeside.

Lastbilen kørte i østgående retning og tabte angiveligt stængerne på motorvejen tæt på Blommenlyst-afkørslen. Her fløj stængerne af ladet med høj hastighed og ramte den bagvedkørende bil, som kørte i samme retning som lastbilen. Heldigvis ramte stængerne først bilens kofanger og dernæst forruden i højre side af bilens forrude, hvor en højgravid kvinde, som var passager i bilen, sad.

Lastbilen tabte i alt fem stænger, som nu er i politiets varetægt. En af de tabte stænger ses på et billede her:

– Det her kunne potentielt være gået helt frygtelig galt, og vi vil naturligvis gerne have fat i chaufføren i den lastbil, som har tabt de her stænger, så vi kan tale med personen. Det lader til, at hans gods ikke har været godt nok spændt fast på ladet, og det har man altså ansvar for, som chauffør, siger vicepolitiinspektør i Fyns Politi Søren Munk Frederikesen.

Kvinden og chaufføren i den bil der blev ramt er begge uskadt, men naturligvis meget påvirkede af hændelsen, skriver Fyns Politi.

Politiet søger efter vidner og chauffør 

Fyns Politi er i gang med at efterforske sagen og forsøger blandt andet ved hjælp af Vejdirektoratet at finde billeder, som kan hjælpe med at identificere lastbilen, som tabte stængerne.

– Vi vil faktisk allerhelst, at vedkommende henvender sig til os af sig selv – eller at det firma eller vognmand, som ved, hvem det er, kontakter os, siger Søren Munk Frederiksen.

Han fortsætter.

– Det kan jo være, at man ved ankomst senere på aftenen eller næste morgen har opdaget, at man faktisk mangler fem af de her stænger, og så vil jeg varmt anbefale at man ringer til os på 114. 

Fyns Politi er også meget interesserede i at høre fra eventuelle vidner, der så ulykken og som måske kan bidrage til at identificere lastbilen og kaste lys over hændelsesforløbet.
 
Fyns Politi har fået lov til at vise et billede af bilen af bilens ejer. De håber på, at billedet måske kan virke til skræk og advarsel og som en lille ”huskeseddel” til alle, der kører lastbil eller bare med trailer.

– Det behøver faktisk ikke engang at være en tung, spidst jernstang, man taber, for at det kan være dødsens farligt. Alle bare lidt større effekter, der tabes og pludselig ligger på kørebanen, kan skabe problemer og fx tvinge de øvrige trafikanter til at lave hårde opbremsninger og undvigemanøvrer. Det tabte gods kan også risikere at sætte sig på forruden på en bagvedkørende trafikant, så vedkommende ikke kan se ud og måske køre galt. At hændelsen i søndags så sker på motorvejen, gør det kun endnu værre, fordi mange jo kommer kørende med 110 eller 130 km/t, siger Søren Munk Frederiksen

Fyns Politi kommer også med en kraftig opfordring til alle, som kører lastbil, varebil eller med en helt almindelig trailer om, at man spænder sit gods ordentligt fast – også så godt, at det kan holde til en omgang kraftig blæst.