03. jun. 2022 - 9:43

Lange ventetider i lufthavnen: “Kom i ekstra god tid”Skal man rejse med fly fra Københavns Lufthavn fredag, så kan det være en god idé at komme i ekstra god tid.

Lufthavnen oplyser nemlig, at de oplever ’ekstra travlhed i lufthavnen’ på deres hjemmeside.

Derfor bør man møde op i lufthavnen i ‘ekstra god tid’ og have de fornødne rejsedokumenter parat.

– Køen har i hvert fald været på 45 minutter ved sikkerhedskontrollen, siger Lise Agerley Kürstein, som er kommunikations- og pressechef i Københavns Lufthavn

De lange ventetider skyldes, at lufthavnen oplever flere passagerer grundet pinsen, men også fordi, at lufthavnen simpelthen mangler personale. Det gælder især i deres sikkerhedskontrol, hvor det tager fire måneder at rekruttere og uddanne medarbejdere.

– Det tager tid at uddanne security-vagter, hvilket gør, at der opstår flaskehalse, når vi oplever, at der er flere rejsende her op til pinse for eksempel. Men det er ikke et problem, vi oplever ved almindelig drift, siger kommunikations- og pressechefen.

Hun oplyser dog, at man fra lufthavnens side forventer at have uddannet de nødvendige folk før sommerferien, så der ikke vil opstå de samme problemer til den tid.

Kom i god tid

De lange ventetider er ikke noget nyt.

For få uger siden oplevede flere passagerer, at de ikke nåede deres fly grundet de lange køer i lufthavnen.

Adspurgt, om det er tilfældet fredag, svarer kommunikations- og pressechefen, at hun ikke har hørt om nogen, som har misset deres fly.

– Jeg har ikke hørt om nogen, som ikke har nået deres fly af den grund, men hvis man holder sig til det gode råd, som vi proaktivt har lagt på hjemmesiden og møder i ekstra god tid, så bør man nå sit fly, siger hun.

– Man bør derfor komme omkring to timer før, hvis man rejser indenfor Europa. Og hvis man bliver bekymret for, om man kan nå det, så har vi særligt personale i lufthavnen, som man kan tage fat i og som kan hjælpe. Men man skal heller ikke kommet meget før de to timer, ellers skaber det bare mere bøvl, forklarer Lise Agerley Kürstein.