Lang fængselsstraf: Var i besiddelse af 42 kilo hård narko

ARKIVFOTO

En 31-årig mand er mandag blevet idømt 13 års fængsel for besiddelse af 42 kilo hård narko

En dommer ved Retten i Lyngby har i går idømt en 31-årig mand fra Lyngby 13 års ubetinget fængsel for besiddelse og videresalg af hele 42 kilo hård narko.

Den danske specialenhed National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) oplyser, at den 31-årige mand i løbet af foråret 2022 løbende overdragede de 42 kilo narko til personer i tysk indregistrerede biler.

’Den 31-årige blev anholdt af politiet i maj 2022, hvor han blev pågrebet i baggården ved sin bopæl i Lyngby med sin cykel. I cykelkurven fandt politiet et indkøbsnet, der indeholdt to kg kokain, et kg heroin og et kg fyldstof til heroin. Ved en efterfølgende ransagning fandt politiet yderligere to kg kokain på mandens loftsrum,’ oplyser NSK.

Specialenheden havde i en periode op til anholdelsen af den 31-årige mand haft en gruppe af hollandske statsborgere, som er mistænkt for at indføre store mængder narko ind i Danmark i tysk indregistrerede biler, under observation.

SE OGSÅ: 19-ÅRIG IDØMT LANG FÆNGSELSSTRAF: VAR I BESIDDELSE AF FLERE KILO HÅRD NARKO

Da den 31-årige mand i starten af april 2022 to gange havde mødtes med hollænderne, hvor han fik overdraget tasker, som han transporterede væk på sin cykel, begyndte NSK en særskilt overvågning af den 31-åriges adresse.

Her blev han flere gange efterfølgende observeret med tasker, som han transporterede ind og ud af sin bopæl. Samtidig var der sammenfald i de dage, hvor de tysk indregistrerede biler var på Sjælland.

”Jeg er tilfreds med dommen. Retten har lagt til grund, at den dømte har været i besiddelse af store mængder narkotika, og det straffes hårdt. Dommen er et resultat en omfattende efterforskningsindsats og et godt samarbejde på tværs af politikredse,” siger specialanklager ved NSK Rasmus Von Stamm.

Sagen mod de hollandske statsborgere i de tysk indregistreret biler bliver kørt separat.