25. okt. 2023 - 9:52

Lærer stukket med kniv i nakke og ryg: Nu er 21-årig kvinde anholdt!Politiet har anholdt en 21-årig kvinde fra Roskilde, som de mistænker for at stå bag et knivoverfald på en kvinde i et grønt område ved Hyrdehøj i Roskilde i sidste måned.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Offeret for overfaldet er en 46-årig kvinde, der mandag den 18. september 2023 om eftermiddagen var ude at gå tur i området, da hun bagfra blev angrebet og såret med knivstik.

LÆS OGSÅ: Kniv-overfald på lærer: Politiet ændrer signalement på ung gerningskvinde

“Siden overfaldet har vi foretaget en omfattende efterforskning og herunder gennemset utallige timers videoovervågningsmateriale fra forskellige adresser rundt om det grønne område ved Hyrdehøj,” forklarer vicepolitiinspektør Lars Krogsgård som efterforskningsleder om årsagen til, at politiet nu har anholdt den mistænkte kvinde.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, at den 46-årige kvinde, som blev overfaldet, er skolelærer på en nærliggende skole. Men presse-fotos.dk er vidende om, at det er hun.

Politiet har under efterforskningen flere gange bedt om hjælp fra offentligheden til at få identificeret personer, der på gerningstidspunktet eller i tiden heromkring befandt sig i det grønne område.

LÆS OGSÅ: Kvinde forsøgt dræbt på sti: Stukket i nakke og ryg

“Borgernes opbakning under efterforskningen har bidraget til hurtigere at danne os et overblik over personer, der kunne afhøres og give oplysninger i sagen”, siger efterforskningslederen.

Den anholdte kvinde vil blive fremstillet kl. 10.00 i Retten i Roskilde. Anklagemyndigheden vil i grundlovsforhøret begære varetægtsfængsling af den 21-årige anholdte kvinde.

Opdatering kl. 11.55: Kvinden blev varetægtsfængslet i surrogat til 16/11. Hun er sigtet for drabsforsøg. Nægtede sig skyldig. Ingen kære til Østre Landsret af varetægtsfængslingen. Navneforbud på både den sigtede og den forurettede i sagen.