Lærer dømt til fængsel for samleje med teenagere

En 30-årig britisk lærer ved navn Rebecca Joynes er torsdag blevet idømt seks år og seks måneders fængsel for at have haft samleje med to 15-årige drenge og at have født den enes barn.

Det skriver flere internationale medier, herunder BBC og Sky News.

Ifølge medierne gik drengene på et gymnasium, som Joynes blev ansat på i 2018.

Den nu dømte kvinde er tidligere dømt for fire tilfælde af seksuel aktivitet med et barn og to tilfælde af seksuel aktivitet med et andet barn, skriver BBC.

Joynes græd og rystede på anklagebænken, da hun blev idømt seks og et halvt års fængsel, skriver mediet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustrationsfoto

Hun groomede begge drenge, fra de var 15 år, slog dommer Kate Cornell fast under domsafsigelsen ved retten i Manchester

– Du var den voksne – den, der havde kontrollen. Du var den, som skolen, drengene og deres forældre havde betroet at tage sig af deres sønner.

– I stedet misbrugte du den tillidsposition og udnyttede den privilegerede rolle til din egen seksuelle tilfredsstillelse, sagde hun.

Kvinden fik kontakt til drengene via skolen og dernæst over sociale medier.

Hun skrev med den ene dreng på det sociale medie Snapchat, hvor de aftalte at mødes i hemmelighed. En overvågningsvideo har afsløret, at hun købte et Gucci-bælte til en værdi af omkring 3000 kroner til drengen, før hun havde samleje med ham to gange i sin lejlighed.

Da det blev opdaget, blev politiet tilkaldt. Hun blev løsladt mod kaution, på den betingelse at hun ikke havde kontakt med nogen under 18 år uden opsyn.

Men det endte hun med at have.

Hun fortalte under retssagen, at hun flyttede ind med sine forældre og var nået “et lavpunkt”, da den anden dreng kontaktede hende på Snapchat.

Drengen har fortalt politiet, at de to regelmæssigt havde ubeskyttet samleje, men at hun havde fortalt ham, at hun ikke kunne få børn.

Men Rebecca Joyce blev gravid, og barnet blev født i starten af året. Det blev tvangsfjernet inden for 24 timer.