Læge idømt to års fængsel for seksuelle overgreb på patienter

Foto: Aarhus Universitetshospital

Den tidligere Viborg-fodboldspiller og efterfølgende læge Carlos Shiralipour er blevet idømt to års fængsel for at have begået flere seksuelle overgreb i sit virke som læge på to jyske hospitaler

Den nu tidligere læge 30-årige Carlos Shiralipour er fredag ved Retten i Aarhus blevet fundet skyldig i alle de otte forhold, som han var tiltalt for.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Forholdene omhandler blandt andet seksuelle overgreb begået på to kvindelige patienter på Aarhus Universitetshospital og på Viborg Sygehus.

Her var den ene kvinde til tjek med sit knæ, mens den anden var indlagt med influenza.

I begge tilfælde udførte Carlos Shiralipour vaginalundersøgelser på dem, hvilket ifølge retten er at opfatte som voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje og blufærdighedskrænkelse, da kvinderne ikke havde givet samtykke.

‘Under flere forskellige episoder havde han foretaget intime undersøgelser af kvindelige patienter, der ikke har stemt overens med den nødvendige behandling at patienternes skade eller sygdom,’ skriver Østjyllands Politi.

Derudover blev han også fundet skyldig i at have krænket to andre kvindelige patienter ved at have befølt dem på brysterne og også i at have overtrådt autorisationsloven, som han er underlagt som læge.

”Jeg er tilfreds med, at Retten har vurderet sagen på samme måde som Anklagemyndigheden, herunder lagt vægt på sagens grove karakter, hvor der er tale om et voldsomt tillidsbrud ” siger anklager Rosa Pape, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi.

Alle fire forskellige strafbare episoder fandt sted på Viborg Sygehus og Aarhus Universitetshospital i perioden 14. til 20. marts 2022.

SE OGSÅ: MAND STUKKET NED – HASTET TIL HOSPITALET

Udover de to års fængsel er Carlos Shiralipour blevet frakendt retten til at udøve lægegerningen, og så skal han betale erstatning til det forurettede i sagen.

Den har kørt over fire hele retsdage ved Retten i Aarhus.