04. jan. 2023 - 18:34

Kvinde reddet op af havnebassin – efterforskning i gangEn kvinde, der faldt ned i havnebassinet, var onsdag aften årsag til en større redningsaktion ved Skibbroen i Flensborg.

Omkring kl. 17.15 bemærkede vidner, at kvinden var faldet ned i det kun fem grader kolde vand over for Willy-Brandt-Platz og alarmerede brandvæsenet.

Vidnerne, der angiveligt er en ansat i TBZ og en hjælper fra Technisches Hilfswerk, handlede desuden straks som førstehjælpere.

Ifølge brandvæsenet kastede de en redningskrans til kvinden, hvormed hun kunne redde sig op på en stige på kajmuren.

Få øjeblikke senere nåede også brandvæsenet fra det professionelle brandvæsen frem til stedet. En brandmand i overlevelsesdragt sprang straks ned i fjorden og hjalp sammen med redningsfolkene på land med at redde kvinden op af vandet via stigen.

“Førstehjælpernes indgriben og øjeblikkelige handling var virkelig eksemplarisk,” sagde brandvæsenets delingsfører Thorsten Andresen og roste de to vidners engagement.

Efter redningen blev kvinden, som formentlig led af hypotermi, behandlet af redningstjenesten på stedet og derefter bragt til skadestuen.

Det var i første omgang uklart, hvorfor kvinden faldt ned i fjorden. Politiet har indledt en efterforskning.ANDRE LÆSER OGSÅ