24. feb. 2023 - 14:08

Kvalte samlever i flere minutter: 55-årig idømt 12 års fængsel for drabPeder Borup Jakobsen har fredag eftermiddag modtaget en straf på 12 års fængsel for drab på sin 52-årige samlever. De havde været sammen i 16 år

Med et hårdt greb om hendes hals kvalte Peder Borup Jakobsen sin samlever igennem flere minutter. Han blev ved med at klemme og stoppede først, da hun til sidst ikke gjorde mere modstand.

Drabet skete på køkkengulvet i parrets parcelhus i Slagelse den 16. maj sidste år, og siden da har den 55-årige Peder Borup Jakobsen siddet varetægtsfængslet i sagen.

Fredag eftermiddag er der endelig faldet dom ved en nævningesag i Retten i Næstved, hvor Peder Borup Jakobsen blev dømt skyldig i drab og modtog en dom på 12 års fængsel.

Selv nægtede den nu 55-årige morder sig skyldig i drab, men erkendte vold med døden til følge, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

“Hun ville gøre alt for, at jeg skulle have mindst muligt samvær med vores søn. Jeg følte mig voldsomt truet,” forklarede Peder Borup Jakobsen i retten ifølge B.T..

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet arbejder foran parcelhuset i Slagelse, hvor Peder Borup Jakobsen dræbte sin samlever

SE OGSÅ: MAND FUNDET DØD PÅ METROSTATION

Men retten var altså ikke enige i den 55-åriges udlægning og dømte ham for drab. Her blev der blandt andet lagt vægt på, at Peder Borup Jakobsen kvalte sin samlever gennem 16 år i flere minutter uden at give slip, og at han heller ikke ringede efter hjælp før flere timer efter, hun var død.

‘Han er dømt for at have kvalt hende ved kværkning,’ lyder det fra politiet.

Drabet skete efter uoverensstemmelser i forbindelse med samlivsophør.

Ud over de 12 års fængsel blev Peder Borup Jakobsen også fradømt retten til at arve den dræbte. Han har taget sig betænkningstid i forhold til at anke.

Den dræbte og Peder Borup Jakobsen har en fælles søn.

Videoen øverst er optaget på dagen for drabet foran parcelhuset

Politiet arbejder foran parcelhuset i Slagelse, hvor Peder Borup Jakobsen dræbte sin samlever


ANDRE LÆSER OGSÅ