09. jun. 2022 - 10:35

Kvæg væltede ud på motorvej – Spærret i flere timer



Schenefeld – Det var nok den mest spektakulære scene, der skete på en motorvej i Slesvig-Holsten: Omkring klokken 01.45 natten til torsdag anmeldte politiet en flok kvæg på Hovedvej 23 nær Schenefeld i Steinburg-distriktet.
Da de første patruljevogne ankom i retning mod Heide, blev der fundet 15 dyr.

Embedsmændene sikrede derefter kvæget og fulgte dem til Kiel-kanalen, omkring 15kilometer væk.
Tilsyneladende grænser det til et mirakel, at ingen personer kørte ind i kvæget.
Flere tunge transportører, som i første omgang kørte bag kvæget, spærrede motorvejen og sørgede for sikkerheden for modkørende trafikanter.

Da dyrene endelig blev omringet, hjalp vejvedligeholdelsesafdelingen med at rejse hegn. Begge kørselsretninger mellem Schenefeld- og Schafstedt-krydset var spærret i flere timer.
Faren var for stor for, at dyrene ville blive skræmt af bilerne og løbe over modkørende, oplyser politiet. Med støtte fra frivillige landmænd kunne dyrene endelig gennes til en parkeringsplads.

Bønderne tog dem så af motorvejen med traktorer. Det er endnu ikke fastlagt, hvor dyrene kommer fra. Lige så lidt som hvordan de kom ind på autobahn. Der er mistanke om et hul i et vildthegn, hvorigennem dyrene kunne flygte. Der var forhindringer på A23 i mere end fire timer.