Os danskere har i dén grad mærket, at den vinterlige kulde er kommet til landet. Det betyder dog ikke meget for sælerne.
Det seneste døgn er Danmark blevet ramt af en massiv kulde. Det har blandt andet vist sig i form af dalende snefnug rundt omkring i landet.
Mens vejret bringer problemer for os mennesker, særligt gennem ulykker, betyder det ikke meget for sælerne, der er dækket af et tykt lag spæk.
(Artiklen fortsætter under billedet)
Presse-fotos.dk’s udsendte på stedet har fanget nogle gode billeder af en sæl, der gør sig til på en flydedok i Helsingør.
Flere forskellige arter
I Danmark findes hovedsageligt to sælarter – der er spættet sæl og gråsæl.
Spættet sæl, som er den mest almindelige, findes langs hele den danske kyst, især i områder som Vadehavet, Limfjorden og Kattegat. Denne sælart kan veje op til 130 kg og blive omkring 1,85 meter lang – dog ikke, hvis det er en sælunge.
Spættet sæl har et karakteristisk plettet mønster på huden, som gør den let genkendelig.
Gråsælen er mindre almindelig, men bestandene er voksende. Denne art er mest udbredt i den nordlige del af Kattegat og Østersøen.
Gråsælen kan veje op til 300 kg og blive omkring 2,5 meter lang. Den er kendt for sin lange, lige snude og kraftige bygning.
I en meget mere alvorlig sag har dykkere været i det iskolde vand for at lede efter et spædbarn.