23. aug. 2022 - 17:36

Kran med 60 tons vægt væltet omkuld: Landevej lukketEn ulykke med en stor mobilkran er skyld i, at en landevej er blevet lukket tirsdag eftermiddag.

Ulykken har forårsaget en fuld lukning af landevejen B200 vest for Flensborg.

Omkring kl. 13.30 drejede den mandlige fører af en kran med påhængsvogn pludselig til højre på landevejen B200 vest for Flensborg.

Påhængsvognen transporterede tunge modvægt – til en samlet vægt af 60 tons.

I græsrabatten kunne manden ikke styre køretøjet tilbage på kørebanen. Resultatet var, at kranen væltede og faldt ned på stien ved siden af hovedvejen.

Efter ulykken blev brandvæsenet og redningstjenesten alarmeret, fordi man i første omgang troede, at føreren var fanget i kabinen. Men da de første redningsfolk ankom, havde manden allerede frigjort sig selv. Han blev bragt til hospitalet med mindre skader.

På grund af ulykken blev en af dieseltankene utæt. En endnu ukendt mængde dieselolie løb ud, før brandvæsenet kunne stoppe lækagen.

Da kranen lå oven på andre tanke med diesel og hydraulikolie, var brandvæsenets specialstyrker for farlige materialer også på stedet.

Det lykkedes i fællesskab at få bjærget og transporteret kranens påhængsvogn væk med en anden kran.

Det vil dog sandsynligvis tage flere timer at bjærge den væltede kran, fordi der skal to kraner mere til for at løfte den tunge vægt tilbage på vejen. Beredskabstjenesterne forventer, at arbejdet og dermed lukningen af vejen vil fortsætte til tirsdag aften.