Kraftig brand i solceller: Brandfolk fra flere stationer rykker ud

Torsdag aften er brandvæsnet rykket massivt ud til en brand i en industribygning. Branden er brudt ud i taget på bygningen, hvor den også har fået fat på solcellepanelerne.

Et større hold brandfolk ankom kort efter anmeldelsen, men der blev hurtigt kaldt på forstærkninger fra andre stationer.

Stigen er blevet hejst op og man er i gang med at slukke branden, men da der er tale om solceller, er det en del mere besværligt at få bugt med flammerne.

Det oplyser indsatsleder fra Brand og Redning MidtVest Anders Gjørret til TV Midtvest

(Artiklen fortsætter under billedet)

“Vi er ved at fjerne solcellerne fra taget så vi kan være sikre på, at vi slukker mellem solcellerne og tagkonstruktionen”, forklarer han til mediet.

Brandfolkene hastede ud til en maskinhald ved Haderup mellem Herning og Skive klokken 18. Over tre timer senere er man fortsat på adressen.

Branden er under kontrol, men for at være sikker på, at den ikke blusser op igen, er man nødt til at fjerne solcellerne på taget. Det kan tage flere timer endnu.

Derfor vil der fortsat være brandfolk på stedet i løbet af aftenen.

Tidligere på dagen har brandvæsnet og politiet været til stede til en anden brand. En celle i et fængsel er brudt i brand og derfor er de indsatte blevet evakueret.