Kontanter og bitcoins beslaglagt: To anholdt for omfattende indsmugling og handel med kokain

Store kontantbeløb og bitcoins af større – dog endnu ukendt – værdi var fangsten, da National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i samarbejde med svensk politi slog til på ni forskellige adresser i Storkøbenhavn og Malmø fredag morgen, hvor to mænd er blevet anholdt og en række værdier er blevet beslaglagt.

Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelelse fredag.

Anholdelsen af de to mænd sker i forbindelse med en sag om omfattende indsmugling og handel med store mængder kokain.

De to anholdte er to mænd på henholdsvis 37 og 46 år.

Anholdelserne kommer efter en længerevarende efterforskning og har forbindelse til en lang række tidligere efterforskninger, som NSK har foretaget. Der er i forbindelse med disse efterforskninger beslaglagt store pengebeløb og en større mængde kokain.

En af de anholdte er blevet anholdt i Sverige og vil blive begæret udleveret til Danmark.

– Der er tale om en omfangsrig efterforskning, der nu har ført til anholdelserne af to mænd, som efter politiets opfattelse har spillet en stor rolle i et særdeles velorganiseret netværk. Netværket mistænkes for indsmugling af store mængder hård narkotika, der efter politiets opfattelse var stilet til narkotikamarkederne i såvel Danmark som Sverige. Analyser af tidligere efterforskninger og indsigt i krypteret kommunikation, der er indhentet via det internationale politisamarbejde i Europol, har givet et godt grundlag for at kunne starte denne sag, siger politiinspektør Mads Helios fra Center for organiseret kriminalitet Øst under NSK.

Forude venter der fortsat politiet omfattende efterforskningsarbejde i sagen, og de udelukker ikke, at der i den forbindelse kan ske yderligere anholdelser, eller at de kan udvide sigtelsesgrundlaget for de anholdte.

– Med de to anholdelser mener vi at have ramt toppen af en organisation, der efter politiets opfattelse har adgang til kontakter og netværk med tråde til mange lande i Europa. Vi er derfor meget tilfredse med dagens anholdelser, som har sat en umiddelbar stopper for organisationens muligheder for at fortsætte de kriminelle aktiviteter, siger Mads Helios.

De to anholdte mænd vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling ved Retten i Glostrup i dag, fredag klokken 13:15.