Kørte 30-årig ihjel: Var høj på ketamin, hash og alkohol

En 31-årig mand blev tilbage i marts kørt ihjel af en 30-årig mand, det ræsede igennem Rødovre helt høj på en blanding af ketamin, hash og alkohol. Nu har den 30-årige modtaget sin straf

Fem års ubetinget fængsel lød straffen på til en 30-årig mand fredag ved Retten i Glostrup.

Manden er kendt skyldig i uagtsomt manddrab under særlig skærpende omstændigheder.

Den 30-årige blev dømt for at køre over for rødt og med høj fart påkøre en 30-årige mand, der kom gående med sin cykel. Ulykken skete på Slotsherrensvej i Rødovre en sen aften tilbage i marts 2022.

Ud over det blev manden dømt for at stikke af for ulykken uden at hjælpe den kvæstede, for at være påvirket af ketamin, hash og alkohol, mens han kørte bil, og for at køre over for rødt tre gange i høj fart lige op til ulykken, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Det var efterforskningen, der kort efter ulykken kunne føre til, at Københavns Vestegns Politi anholdt den nu 30-årige mand. Han blev siden varetægtsfængslet og altså fredag dømt.

”Vi mener, at der er tale om uagtsomt manddrab under særlig skærpende omstændigheder, fordi han både kørte særlig hensynsløst, udsatte andre for fare og var påvirket af narko og spiritus, og stak af fra stedet. Vi mener samtidig, at forholdet dermed falder ind under skærpelserne for vanvidskørsel og at straffen skulle forhøjes markant i forhold til tidligere sager,” siger anklagerfuldmægtig Kristoffer Hansen.

Den dømte mand var i forvejen frakendt førerretten på grund og narko- og spirituskørsel.

Udover fem års ubetinget fængsel blev den 30-årige frakendt førerretten i 10 år.

Han valgte selv at modtage dommen. Anklagemyndigheden overvejer dog at anke den, da de mener, straffen kan være højere.

SE OGSÅ: POLITIBIL TOTALSMADRET EFTER VOLDSOMT FÆRDSELSUHELD

Den 30-årige mand kørte i sin arbejdsgivers bil, da ulykken skete. Den bil er blevet konfiskeret, oplyser Københavns Vestegns Politi.