13. okt. 2023 - 22:53

København: Brand i 85 meter langt skib – fortsætter ud på nattenEt stort fragtskib har det meste af fredagen stået i brand i vandet ved Prøvestenen. Nu deltager flere brandstationer i slukningsarbejdet

Arbejdet med at få den store brand slukket, der er i det 85 meter lange fragtskib ved Prøvestenen på den nordlige del af Amager, kommer til at gå ud på natten.

Det oplyser Hovedstadens Beredskab på det sociale medie X.

‘Vi har ved indsatsen på Prøvestenen god støtte fra vores kolleger fra Tårnby Brandvæsen og Beredskabsstyrelsen. Det brænder fortsat om bord på skibet og indsatsen vil fortsætte natten over,’ lyder det fra Hovedstadens Beredskab.

SE OGSÅ: TO KVINDER DRÆBT: TEENAGER ANHOLDT

Københavns Politi oplyser til Presse-fotos.dk, at det er skibets last af metalskrot, der er i brand.

“Branden er opstået i noget metalskrot om bord på skibet. Brandvæsenet er i gang med at slukke branden. Vejret hjælper, fordi røgfanen driver ud over Øresund, så den generer ikke så mange. Desuden gør regnen røgfanen mindre. Der er ingen fare for mennesker – eller for, at ilden spreder sig,” siger vagthavende hos Københavns Politi Jesper Frandsen.

Tidligere fredag meldte Hovedstadens Beredskab ud, at situationen omkring skibet var alvorlig.

Brandvæsenet har blandt andet udlagt flydespærringer i vandet omkring skibet for at inddæmme eventuel forurening og læk.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER