Knuste rude for at få fat i Tennas invalideskilt: ‘Jeg håber, at han skar sig!’

Foto: Facebook

Tenna er vred. Over at en tyv har knust hendes rude på bilen for at få i det invalideskilt, hun har liggende i sin bil.

“Det var min 11-årige søn, der opdagede, at ruden var knust. Han græd, da han så det. Ruden var helt sikkert knust, fordi tyven ville have fat i mit invalideskilt,” siger Tenna til presse-fotos.dk

“Politiet har fortalt mig, at det desværre er ret almindeligt. Den slags kan en tyv sælge og få helt op til 5.000 kroner for. Skiltene er penge værd, fordi det gør det nemmere at få en parkeringsplads – nogle steder i hvert fald,” siger Tenna.

I hendes tilfælde lykkedes tyveriet i hendes bil faktisk ikke.

“Nej, for politiet kom, da vi anmeldte det. Og så gik jeg over til sideruden, og dér fik jeg øje på skiltet. Det lå halvt inde under førersædet. Enten er tyven blevet forstyrret, eller også har han tabt kortet inde i bilen og opgivet, fordi han har skåret sig på glasskårene,” siger Tenna og tilføjer:

“Det er fryd! Jeg håber faktisk, at han har skåret sig, og at der ikke er nogen, der synes, det er synd for ham,” siger hun.

Alligevel giver episoden problemer. Ruden er knust, og derfor kan Tenna ikke køre sin bil.

“Vi er heldigvis godt forsikrede, så det kommer ikke til at koste os noget. Men bilen skal på værksted, og det er ikke så godt, for jeg og mine børn skulle have været til min far, som bor i en anden landsdel. Forsikringsselskabet har ikke lånebil, men jeg håber, at jeg kan låne en anden bil et sted,” siger hun.

For Tenna er det første gang, nogen har forsøgt at stjæle hendes invalideskilt.

“Men det er sket flere gange for andre i området. Jeg må prøve at huske at tage det med ind i fremtiden, for jeg ønsker ikke, at det skal ske igen,” som hun siger.

Hun vil opfordre andre til at gøre det samme. Og så skal man huske et par ting.

“For det første kan man ikke bare tage andres invalideskilt og parkere bilen. Jeg kan jo heller ikke låne min bil ud til andre, som så kan parkere på invalidepladserne. Parkeringsvagterne er ret opmærksomme på, om bilen nu også tilhører den person, som kører den. Og hvis det ikke er den samme person, så tager de invalideskiltet,” siger Tenna.

“Desuden: Hvis bilen holder på en invalideplads hjemme hos én selv, behøver man faktisk ikke at have invalideskiltet liggende i bilen. Nummerpladen er i mange tilfælde nok. Så igen: Tag invalideskiltet med ind og ud, hvis du kan.”